Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Biľakov zať Ševc mieri na diplomatický post: Stane sa konzulom Arménska!

Jozef Ševc Zobraziť galériu (2)
Jozef Ševc (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Prvý ponovembrový šéf komunistickej strany a zať pohlavára bývalého režimu Vasiľa Biľaka Jozef Ševc sa má podľa našich informácií stať diplomatom, konkrétne honorárnym konzulom Arménskej republiky. Dopomôcť mu k tomu mali dobré vzťahy s touto bývalou krajinou Sovietskeho zväzu. Ševc by sa tak zaradil k ďalším konzulom, ktorí na Slovensku zastupujú cudzí štát. Väčšina z nich patrí skôr do skupiny bohatých podnikateľov.

„Nechcem to komentovať. Bol som oslovený ešte minulý rok, ale neviem, v akom je to štádiu,“ reagoval Ševc. Podľa našich informácií by mu mali z Jerevanu túto šťastnú novinu oznámiť už čoskoro.

Ševc nevylúčil však ani návrat do politiky. „Čas ukáže, všetko je možné,“ uviedol s tým, že mal aj iné ponuky. Na otázku, či zo Smeru iba prekvapene povedal: „Pán Boh, uchovaj.“

Naše poznatky z dobre informovaného zdroja sme si chceli overiť aj na arménskej ambasáde vo Viedni, nikto nám však nedvihol telefón. Ševc má podľa našich informácií dobré vzťahy s Arménskom už dlhodobo a bol aj iniciátor deklarácie Národnej rady, ktorá priznala genocídu arménskych ľudí.

Ševc býva so svojim svokrom Biľakom v lukratívnej časti Bratislavy
Zobraziť galériu (2)
Ševc býva so svojim svokrom Biľakom v lukratívnej časti Bratislavy  (Zdroj: Jan Zemiar)

Ministerstvo zahraničných vecí o vzniknutom konzuláte nevie. „Arménsko toho času nemá v SR zriadený honorárny konzulát a aktuálne ani neiniciovalo na úrovni Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR procedúru otvorenia honorárneho konzulátu v Slovenskej republike," reagoval Peter Susko z tlačového odboru.

Napriek tomu, že za svoje postavenie nedostávajú konzuli žiadny plat, môžu si užívať výhody diplomatického pasu. Keď cestujú do zahraničia, nemusia si robiť starosti s vízami či bezpečnostnými prehliadkami. Ich autá majú označenie CD, čo im uľahčuje parkovanie aj na miestach, ktoré sú pre bežného smrteľníka zakázané.

K tým známejším slovenským honorárnym konzulom patria alebo patrili napríklad podnikateľ a herec Andy Hryc, manžel bývalej Mečiarovej poradkyne Anny Nagyovej či podnikateľ Juraj Široký.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu