Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hlina: Som rád, že pre Biľaka nenavrhli minútu ticha

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina je rád, že nikto v parlamente nenavrhol minútu ticha za Vasila Biľaka.

„Som rád, že Ľuboš Blaha dnes nenavrhol minútu ticha v parlamente, lebo by to bolo nenáležité, aj keď možno to v nejakých hlavách skrslo,“ povedal Hlina . Podľa neho pred pohrebom Biľaka by mali byť dva smútočné sprievody. “V jednom by boli novinári, aby videli, kto tam bol, a jeden neverejný, kde by prišlo asi viac ľudí, ktorí by sa potrebovali s Biľakom rozlúčiť,“ konštatoval.

Podľa Hlinu sme sa na Slovensku nedokázali vysporiadať s minulosťou. „Neboli sme schopní v Bratislave pomenovať ulicu po 17. novembri alebo Janovi Palachovi. Sme totálne neschopní,“ vyhlásil. Biľak býval na ulici Boženy Němcovej. „Tá ulica by sa možno mohla premenovať na ulicu Jána Palacha, aj keď ulicu Boženy Němcovej by sme mali v Bratislave niekde mať." 

Bývalý vysoký komunistický politik Vasil Biľak zomrel dnes nadránom. Potvrdil to jeho zať a bývalý predseda KSS Jozef Ševc s tým, že Biľak umrel vo svojom dome v Bratislave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu