Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Schôdza sa naťahuje, Smer chce, aby opozícia stiahla odvolanie Boreca

Pavol Paška
Pavol Paška

BRATISLAVA - Rokovanie poslednej parlamentnej schôdze v roku sa naťahuje a hrozí časová tieseň. Aj pre to predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) na dnešnom poslaneckom grémiu opozícii navrhol, aby stiahla svoj návrh na odvolanie ministra spravodlivosti Tomáša Boreca (nominant Smeru-SD), o ktorom sa má hovoriť hneď po schválení štátneho rozpočtu.

Dnes to uviedol predseda poslaneckého klubu OĽaNO Jozef Viskupič. To, či SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd, ktoré návrh na odvolanie člena vlády podali, Paškovi vyhovejú, zatiaľ nie je jasné. Líder SDKÚ-DS Pavol Frešo aj šéf KDH Ján Figeľ uviedli, že sa ešte musia poradiť. Viskupič tiež informoval, že Borec by namiesto jeho odvolávania predložil správu o stave justície, o ktorej by bola otvorená rozprava.

O štátnom rozpočte rokuje parlament od štvrtka (6.11.), dnes skončili svoje vystúpenia všetci písomne prihlásení do rozpravy. Napoludnie sa však do diskusie ústne prihlásilo ďalších 30 poslancov, čo zaberie dlhé hodiny. Navyše vo štvrtok (13.12.) popoludní riadnu schôdzu preruší mimoriadna, na ktorej chce opozícia hovoriť o situácii v školstve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu