Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Košice spojili s Bratislavou sily: Primátori si zabehli košický maratón spoločne!

Richard Raši v žltom (vľavo) Zobraziť galériu (3)
Richard Raši v žltom (vľavo) (Zdroj: mik/topky.sk)

KOŠICE – Primátor Košíc Richard Raši a primátor Bratislavy Milan Ftáčnik sa postavili na štart 89. ročníka Medzinárodného maratónu mieru. Obaja boli členmi štafety, v ktorej s nimi bežali i dvaja pracovníci košického magistrátu. A ich spoločný čas 3:28 je veľkým úspechom.

„Bežalo sa nám výborne, cítili sme obrovskú podporu a aj náš čas oproti minulému roku sa zlepšil o 7 minút,“ prezradil nám R. Raši. Ako s úsmevom dodal, mali na trati veľmi ťažkú pozíciu: „Boli sme jeden z najťažších tímov. Dokopy sme vážili 319 kíl, merali 727 centimetrov a mali 183 rokov,“ dodáva pikošku ich tímu. Ani im sa však nevyhli krízové stavy počas behu.

Našťastie sme ich zvládli a už teraz sa tešíme na košický maratón na budúci rok, ktorý bude mať už jubilejných 90 rokov.“ V Košiciach si zabehol i bývalý premiér Mikuláš Dzurinda, ale najväčšími favoritmi boli ako už je zvykom, africkí bežci z Kene a Etiópie. Tento rok bol vďaka Lawrence Kimaiovi z Kene prekonaný rekord. Zvíťazil časom 2:07:49. Prvé priečky až po siedme miesto obsadili jeho rodáci. Najvyššie umiestnený Slovák bol Jozef Urban na 11. mieste s časom 2:25:34.

Traťový rekord padol aj v ženskej kategórii. Nový rekord vytvorila a zvíťazila Hellen Mugová taktiež z Kene s časom 2:29:59. Prvou slovenskou ženou bola Ingrid Petnuchová, ktorá sa umiestnila na 5. mieste.

Milan Ftáčnik
Zobraziť galériu (3)
Milan Ftáčnik  (Zdroj: mik/topky.sk)

Košice spojili s Bratislavou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mik/topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu