Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bugár vyzval KDH a SDKÚ na spoluprácu: Čas, aby sme postúpili o krok ďalej

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na spoluprácu pravicovej opozície vyzval na dnešnom pracovnom sneme strany sneme Most-Híd predseda Most-Híd Béla Bugár. Opozičné stredo-pravicové strany Most-Híd, KDH a SDKÚ-DS vyzval na čo najužšiu spoluprácu, ktorá navráti dôveru voličov v ich politiku.

"Podľa nášho názoru už dozrel čas na to, aby sme postúpili o krok ďalej. Milí kolegovia z KDH a SDKÚ-DS, dovoľujeme si vám odovzdať návrh Memoranda ľudovej platformy, ktorá obsahuje tie základné hodnoty pri obhajobe, ktorých by sme mali spoločne postupovať", konštatoval Bugár v otváracom prejave na dnešnom sneme Most-Híd v Rimavskej Sobote Most-Híd podľa jeho šéfa navrhuje, aby sa memorandum po jeho dopracovaní a priblížení názorov všetkými tromi stranami podpísalo 17. novembra. "Bolo by dôstojným vyjadrením toho, že odkaz 17. novembra znamená veľa aj dnes a aj vďaka tomu, že dokážeme držať spolu prežije," dodal vo výzve opozičným kolegom Bugár.

Bugár okrem iného v otváracom príhovore na dnešnom sneme Most-Híd konštatoval, že hlavné úlohy strany sú v hospodárskej a sociálnej oblasti. V súvislosti s jednostrannou vládou strany Smer-SD upozornil, že zodpovedná opozičná politika sa dá robiť iba sledovaním všetkých krokov vlády.

Témami dnešného pracovného snemu Most-Híd v Rimavskej Sobote sú voľby podpredsedu strany Most-Híd, niekoľkých členov predsedníctva a zmena stanov strany. Delegáti by tiež mali odsúhlasiť podanie prihlášky za člena Európskej ľudovej strany. Novým podpredsedom Most-Híd na miesto Edit Pfundtner, ktorá po marcových parlamentných voľbách odišla zo strany, by sa mal stať predseda jej poslaneckého klubu László Solymos. Most-Híd má v súčasnosti troch podpredsedov - Zsolta Simona, Rudolfa Chmela a Ivana Švejnu. Novými členmi predsedníctva by sa mali na sneme stať Edita Nochtová a Pavol Burdiga, ktorých dočasne do funkcií zvolil Republikový výbor strany. Delegáti na sneme by ich mali vo funkciách potvrdiť. Na sneme by mal byť zvolený aj ďalší nový člen predsedníctva, pretože László Nagy sa vzdal v strane funkcií po tom, čo sa stal splnomocnencom vlády pre národnostné menšiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu