Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Poslanci posúdia Zákonník práce a budú voliť šéfa NKÚ

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Záverečnou rečou ministra dopravy Jána Počiatka k návrhu zákona o inteligentných dopravných systémoch v cestnej doprave (IDS) budú poslanci od dnes pokračovať v druhom týždni rokovania 7. schôdze národnej rady.

Poslanec za OĽaNO Alojz Hlina navrhol právnu normu vrátiť predkladateľovi na dopracovanie. Kritizoval najmä to, že navrhovaný zákon ide nad rámec požiadaviek Európskej komisie a technologické zariadenia, ktoré by mali byť umiestnené v automobiloch, budú zaznamenávať najazdené kilometre.

Po desiatej vystúpi v pléne predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz, ktorý dnes príde na prvú oficiálnu návštevu Slovenskej republiky. Schulz sa stretne s najvyššími predstaviteľmi štátu, prezidentom Ivanom Gašparovičom, predsedom Národnej rady SR Pavlom Paškom a predsedom vlády Robertom Ficom.

Parlament bude dnes dopoludnia hlasovať o prerokovaných právnych normách. V prvom čítaní zákonodarcovia rozhodnú o novele Zákonníka práce, ktorej opozícia vyčítala, že oberie krajinu o pracovné miesta. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter sa s tým nestotožňuje, podľa neho zamestnanosť súvisí najmä s hospodárskym rastom.

Poslanci by mali hlasovať aj o Súhrnnej správe o stave rodovej rovnosti na Slovensku za rok 2011, návrhu na vyslovenie súhlasu so Zmluvou medzi SR a Srbskou republikou o sociálnom zabezpečení, novele zákona o podmienkach uvedenia biocídnych výrobkov na trh, o zákone o pravidelnej kontrole vykurovacích systémov a klimatizačných systémov, o novele zákona o ochrane spotrebiteľa, dvojici noviel z dielne rezortu zdravotníctva, novele zákona o Štátnom fonde rozvoja bývania a o novele o energetickej hospodárnosti budov.

Po hlasovaní o 17:00 sa opätovne uskutočnia tajné voľby predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) a dvoch podpredsedov úradu. Opozičné strany znovu navrhli do funkcie Martina Krnáča, ktorý neuspel vo voľbách počas prázdninovej schôdze parlamentu. Premiér Robert Fico zopakoval, že post predsedu NKÚ patrí opozícii, Krnáča ale nepovažuje za spoločného opozičného kandidáta, pretože ho v prvej voľbe nepodporili všetci opoziční poslanci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu