Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Striekačkový incident nabral na obrátkach: Matovič psychopatom, Poliačik pakom!

Parlament začal incidentom: Matovič hodil na Poliačika injekčné striekačky! Zobraziť galériu (3)
Parlament začal incidentom: Matovič hodil na Poliačika injekčné striekačky! (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Hádka v parlamente ako z filmového plátna! Po tom, čo šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič v utorok vysypal na Martina Poliačika z SaS injekčné striekačky priamo v rokovacej sále, sa výmena názorov len tak neskončila. Obaja poslanci totiž poriadne pritvrdili. Kým Poliačik nazval Matoviča psychopatom, „Obyčajný človek“ ho na oplátku častoval slovom pako.

Celý incident vyplynul z Poliačikovho nedávneho priznania k užitiu tvrdých drog v kontroverznom rozhovore pre denník SME. Okrem iného v ňom poslanec SaS totiž povedal, že „čistý heroín je pre telo v zásade neškodná vec, respektíve ani zďaleka nie je taký škodlivý ako ten, čo miešajú s rôznymi prímesami".

Vysypaním striekačiek z obálky na Poliačikovu hlavu sa však incident neskončil. Poliačik Matoviča označil za chudáka a zbabelca, ktorý útočí odzadu. „Matovič zjavne nevie čítať a mojim slovám neporozumel, inak by si podobné divadlo odpustil(...) Rovnako ako ľudia, ktorí majú problém s drogami a potrebujú sa liečiť, zrejme aj Igor Matovič, chorobne závislý na pútaní pozornosti za každú cenu, by mal vyhľadať odbornú pomoc," povedal nám.

Ani Matovič si nedával servítku pred ústa. „Keď nejaký pako povie, že heroín je neškodný, stačí si iba kontrolovať, či je čistý, tak kopa tých detí sa dostane do tej hraničnej situácie, keď bude rozmýšľať nad tým, či si zobrať alebo nezobrať drogu. Opýta sa na to dílera, ten mu samozrejme povie, že to je čisté a máme to tam,“ vysvetlil pohoršene Matovič.

Parlament začal incidentom. Matovič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)


Zaujímavé však je, že napriek incidentu nemá problém s Poliačikom naďalej komunikovať v dobrom. „Ja potrebujem vedieť pravdu a aj ju hovoriť. Môžem mať dobré vzťahy s kýmkoľvek, ale nemôže odo mňa chcieť, aby som nepovedal, keď si niečo o ňom myslím. Tak, ale ak to niektorí ľudia vidia príliš fatálne, potom sú tie vzťahy narušené,“ dodal.

Vidno však, že Matovičovo gesto poslanca SaS poriadne vytočilo. Neodpustil si štipľavú poznámku na jeho adresu ani na svojom facebookovom profile. „Neexistuje lepší tréning rozvahy, ako psychopat za chrbtom. Tuším si do práce začnem nosiť prilbu,“ napísal Poliačik.

Zdá sa, že poslanci si ležia v žalúdku už dlhšie. Za Radičovej vlády bol Poliačik jedným z tých, ktorí navrhovali Matoviča vylúčiť z SaS. Ten ho zase obvinil, že dosadil svojho otca vďaka strane na pozíciu krajského šéfa stavebného úradu.

Parlament začal incidentom. Matovič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu