Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Kupcová v minisukni pristihnutá v Smere: Pomoc Ficovi pri výbere ministra?

Zuzana Kupcová navštívila centrálu Smeru Zobraziť galériu (7)
Zuzana Kupcová navštívila centrálu Smeru

BRATISLAVA – Robert Fico (47) včera definitívne prezradil meno budúceho ministra spravodlivosti. Okrem toho, že tým milo šokoval odborníkov v oblasti práva, prekvapil aj vlastných členov. Advokát Tomáš Borec (45) je totiž nestraník a niektorí počuli jeho meno v súvislosti s obsadením kresla ministra prvý raz.

Výber Boreca sa tak javí ako osobné rozhodnutie Fica, ktorý má v oblasti advokácie a justície viacero osobných kontaktov z minulosti, keď zastupoval Slovensko pred súdnym dvorom. Zaujímavý je však aj fakt, že minulý týždeň v deň, keď sa rozhodovalo o nomináciách na post ministra spravodlivosti a Fico hovoril s viacerými kandidátmi, sa v centrále Smeru objavila aj Zuzana Kupcová (41). Ficova advokátka, ktorá radila aj Úradu vlády počas funkčného obdobia premiéra Fica prišla do Smeru v krátkej minisukni a s dokumentmi v ruke. Hovorca strany Erik Tomáš na otázku, čo bolo dôvodom jej návštevy, neodpovedal.

Zuzana Kupcová na návšteve
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Jan Zemiar)


Ostáva tak len špekulovať o tom, že Kupcová mohla Ficovi radiť pri výbere ministra. Ako advokátka Boreca pozná, pretože je predsedom Slovenskej advokátskej komory (SAK). Práve z nej sa ozvali hlasy o tom, že Borecova nominácia je pre justíciu potešiteľná. Ako nezávislý odborník je totiž prijateľný aj pre opozíciu. „Je to príjemné prekvapenie,“ uviedol na svojom facebookovom profile Martin Poliačik z SaS. Správu prijal pozitívne aj poslanec KDH Radoslav Procházka, ktorý je zároveň členom predsedníctva SAK, a tak prácu budúceho ministra spravodlivosti dobre pozná.

 

Zuzana Kupcová na návšteve
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu