Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Párty na ministerstve vnútra: Lucie Bílá zaspieva Lipšicovi za 13 tisíc eur!

Lucie Bílá, Daniel Lipšic
Lucie Bílá, Daniel Lipšic

BRATISLAVA – Rezort vnútra pod vedením Daniela Lipšica sa aj tento rok a napriek obrovským škrtom vo výdavkoch rozhodol uskutočniť vianočný koncert. Napriek tomu, že oproti bývalému vedeniu ušetria takmer polovicu, šokom je vystúpenie českej slávice Lucie Bílej. Tá za niekoľkominútové vystúpenie zinkasuje 13 500 eur.

Po tom, čo ministerstvo zverejnilo výdavky na odmeny vo výške 7,4 milióna eur, sa stal terčom kritiky aj za koncert, ktorý má vyše 10-ročnú tradíciu. Vnútro chce za neho zaplatiť do 20 tisíc eur. Vraj, aby ho vôbec robili, zrušili aj recepciu, ktorá mala najvyššie náklady z celého koncertu. V roku 2009 za ministrovania Roberta Kaliňáka to bolo 16 tisíc eur iba na alkohol a jedlo.

„Dôležité pre nás je, aby hostia mali kvalitný zážitok, preto nechceme šetriť na interpretoch a hudbe, lebo koncert je v prvom rade o hudbe,“ reagovala Ľubomíra Miklovičová z tlačového odboru. Kým v minulosti vystupoval Peter Cmorík a Desmod, tentoraz stavili na ostrieľanú Bílú. Denník pravda tvrdí, že má dostať 348 tisíc českých korún, teda 13 500 eur. Ministerstvo túto sumu nevylúčilo.  Na akciu bolo pozvaných 250 hostí, medzi nimi policajti, hasiči, veľvyslanci, členovia vlády, prezident a poslanci. Vstup je bezplatný a na pozvánku. To, že Pravda v článku neuviedla niektoré informácie o porovnaní nákladov s predchádzajúcimi koncertmi za ministrovania Kaliňáka a ušetrenie vyše 10 tisíc eur zrejme rozzúrilo aj úradníkov na ministerstve. Podľa Lipšicovho rezortu bol článok zmanipulovaný.  „Autor mal k dispozícii jednoznačné fakty, viaceré z nich zamlčal. Pravda je taká, že ide o vyše 10-ročnú tradíciu v rezorte. Pravda je, že tento rok za ňu zaplatí ministerstvo vnútra najmenej za posledné roky. Pravda je, že po prvýkrát ministerstvo zrušilo recepciu po koncerte. Pravda je, že po prvýkrát pozval minister vnútra na tento koncert nielen policajných a hasičských funkcionárov, ústavných činiteľov a veľvyslancov pôsobiacich na Slovensku, ale aj radových policajtov a hasičov, ktorí boli ocenení za záchranu ľudských životov. Po tom, ako pred niekoľkými dňami prenikli na verejnosť informácie o praktikách Pravdy, dnes sa opäť ukázalo, ako tento denník pracuje. Ministerstvo vnútra sa preto rozhodlo v plnom znení zverejniť otázky a odpovede zo včerajšej komunikácie s novinárom denníka Pravda,“ reagovali z tlačového odboru.

 Lipšica krituje aj SNS. "Nečakal som, že budú tak opovrhovačne rozhadzovať peniaze. Že budú žúrky na ministerstvách, že si budú užívať peniaze, že budú v druhom polroku rozdávať také odmeny. A to najmä v čase, kedy každý očakáva opatrenia v súvislosti s tým, že krachuje Európska únia. Nevieme, čo bude s eurom, každá zodpovedná vláda šetrí," vyhlásil podpredseda SNS Andrej Danko

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu