Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Baška: Galko sa nikdy ministrom nemal stať, nemá na to ani osobnostne

Jaroslav Baška a Ľubomír Galko
Jaroslav Baška a Ľubomír Galko

BRATISLAVA - Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) sa oneskorila s návrhom na uvoľnenie Ľubomíra Galka (SaS) z postu ministra obrany o 18 mesiacov.

"My sme na to upozorňovali hneď, keď pán Galko mal byť menovaný za ministra obrany, že na to nemá profesionálne a ukázalo sa po viacerých týchto prípadoch, že na to nemá ani osobnostne," uviedol exminister obrany Jaroslav Baška (Smer-SD).

Galko zo svojho postu odíde pre kauzu odpočúvania novinárov denníka Pravda a riaditeľa televízie TA3 Michala Gučíka Vojenským obranným spravodajstvom (VOS). Radičová svoje rozhodnutie zdôvodnila tým, že aj legálne odpočúvanie novinárov vníma ako nezlučiteľné s princípmi právneho štátu a demokracie.

"Chcem povedať, že to nie je chyba len pani premiérky Radičovej, ale aj samotnej politickej strany SaS, ktorá tak veľmi rada hlása o slobode a solidarite pre občanov tejto republiky a na druhej strane ich podpredseda odpočúva novinárov," uviedol Baška.

Vyšetrovanie celej kauzy by podľa neho malo pokračovať aj naďalej. Poslanci brannobezpečnostného parlamentného výboru sa dnes dohodli, že pôjdu na poslanecký prieskum na ministerstvo vnútra, kde preskúmajú použite informačno-technických prostriedkov (ITP).

"Chceme vidieť ktorí novinári boli odpočúvaní, ako boli použité tieto ITP no a chceme vedieť aj od riaditeľa Vojenského obranného spravodajstva všetky tieto odposluchy a príkazy," priblížil exminister.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu