Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Ďalšia rana koalícii: Chýbal jeden hlas, Matovič zmeškal tajnú voľbu!

Kollár z SaS za mikrofónom
Kollár z SaS za mikrofónom

BRATISLAVA – Parlament dnes tajne volil obsadenie uvoľnenej stoličky podpredsedu parlamentu po Pavlovi Hrušovskom, ktorý sa stal predsedom. Jediný kandidát koalície Jozef Kollár však nakoniec nedostal podporu celej koalície.

Podľa našich informácií bolo za 75 poslancov, proti 52, traja sa zdržali a štyria vložili neplatný lístok. Kríza tak opäť a naďalej pokračuje. Aj keď včera sa už zdalo, že vláda Ivety Radičovej dovládne v pohode aj s podporou Smeru, dnes sa všetko opäť mení. Nominant SaS nielenže neprešiel tajnou voľbou navyše vraj Robert Fico nepodporí ani novelizáciu Ústavy, ktorá mala zabezpečiť Radičovej pokračovanie. Výsledky sú už oficálne.

Poslanci Národnej rady  nezvolili kandidáta SaS Jozefa Kollára za podpredsedu parlamentu. Na zvolenie podpredsedu parlamentu je potrebných 76 hlasov, Kollár ich získal 75. Proti jeho zvoleniu bolo 52 zákonodarcov, traja sa zdržali a štyri hlasy boli neplatné. Následne predseda Pavol Hrušovský prerušil rokovanie NR SR.

Kollár po hlasovaní povedal, že jeho nezvolenie nebude mať dôsledky na dohody medzi štyrmi koaličnými stranami, platí zhoda na schválení rozpočtu aj vyslovení dôvere vláde a dodal, že opakovaná voľba sa môže opakovať ešte dnes. „Personálne nominácie nespájame s podporou vlády ani s rozpočtom,“ podčiarkol.

Na voľbe sa nezúčastnil líder Obyčajných ľudí Igor Matovič. Tvrdí, že to nestihol, pretože predsedajúci Béla Bugár vyzval poslancov, ktorí tak ešte neurobili, aby odvolili, vzápätí však voľbu ukončil a tak Matovič voľbu nestihol.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu