Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

DEŇ MATIEK u politikov: TOTO sú ich najdôležitejšie ženy! Fotky zo súkromia a dojemné odkazy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Koláč/Facebook)

BRATISLAVA - Vytiahli staré fotky z detsva, alebo sa pocválili tými zo súčasnosti a pripojili k tomu dojemné slová venované ženám, ktoré majú v ich životoch špeciálne miesto - mamám. Na Deň matiek nezabudli ani naši politici. Pozrite sa, čo im odkazujú.

Zvolený prezident Peter Pellegrini zaželal všetkým mamám krásny sviatočný deň. "Mamy sú našou najväčšou hodnotou v živote. Slovo mama je prvé, ktoré sa naučíme vysloviť. Pre väčšinu z nás vytvárajú domov, lásku a bezpečnosť. Sú zázemím, v ktorom vždy nájdeme pokoj a istotu. Často sú morálnym kompasom v každodenných úskaliach života. A navždy zostanú v našich srdciach. To isté platí aj v mojom prípade. Som veľmi vďačný za to, že môžem svoju mamu stále objať a povedať jej ďakujem za všetko, čo si pre mňa urobila," napísal. 

"Priveľa ľudí si až príliš neskoro uvedomí, aký poklad malo vo svojej mame. Neraz až vtedy, keď jej tu niet. Zrazu by sme jej veľmi chceli povedať, čo k nej cítime, ako sme jej vďační za všetko, čo pre nás v živote urobila - ale už nie je komu. Ostala len fotka v poličke a tichá spomienka. A tak využime aj dnešný vzácny sviatok na to, aby sme to všetkým mamám povedali tu a teraz. Ďakujeme, že ste, ďakujeme, že vďaka Vám sme my," napísal minister vnútra matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Premiér Robert Fico síce príspevok ku dňu matiek sám nezverejnil, no jeho fotku s mamou zdieľaľa nitrianska krajská organzácia strany. 

"Za všetko a ešte oveľa viac vám, milé naše mamy, patrí veľké ďakujeme a to nielen dnes. Špeciálne ďakujem mojej mamke a tiež manželke Majke, mame našich troch krásnych dcér," uviedol minister pre investície a informatizáciu Richard Raši (Hlas-SD).

"Milé mamy, prajem vám všetko najlepšie k vášmu dňu! Veľmi si vážim, čo všetko zvládate. A špeciálne objatie pre Soňu, ktorá je našej Táni tou najlepšou mamou na svete," odkázal líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka. 

"Milá mamka, ku Dňu matiek Ti spolu bratom Braňom prajeme všetko najlepšie. Ďakujeme za všetku lásku a starostlivosť, ktorú si nám dávala a ešte stále neúnavne dávaš," uviedol šéf KDH Milan Majerský. 

"Od 8. rokov sme zostali bez otca. Všetko a nič. Dostali sme od Maminy aj jej maminy, našej starkej všetko a dnes viem, že nič podstatné nám nechýbalo. Láska, starostlivosť, krásne detstvo, viera. Ďakujem za všetko mojej mamičke aj starkej, ktorá mi neprestala chýbať," napísal minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD).

"Všetky maminky, dnes je VÁŠ deň! Nech je krásny a plný lásky od vašich detí. Neexistuje dôležitejšia práca ako starostlivosť o budúce generácie," uviedol bývalý šéf SaS Richard Sulík a zverejnil záber z naozaj rannej mladosti, na ktorom je s mamou a mladšími sestrami. 

 

"Možno o mne neviete, ale vyrastal som so šiestimi súrodencami v malej dedinke na Považí, v malom dvojizbovom domčeku bez teplej vody, kúrenia a plynu. Ocko nám zomrel, keď sme boli malí, s výnimkou najstaršieho brata sme všetky deti boli ešte školopovinné. O to viac sa nám dostalo lásky od našej mamky, ktorá sa pre nás obetovala a podporovala nás v dosahovaní vzdelania," uviedol kandidát na europoslanca Ľubomír Galko a zaspomínal si na mamu, ktorá zomrela pred viac ako tromi rokmi. 

"Slovo mama je zrejme v živote dieťaťa najfrekventovanejšie slovo, ktoré vyslovuje a nie je to tak náhodou. Je s tým spojený úzky vzťah detí so svojimi mamami, pretože sú za tým hodiny, dni a roky obety, lásky a starostlivosti. Ďakujem mojej mamičke za jej lásku a prajem všetkým mamičkám krásny deň matiek," uviedol expremiér Eduard Heger (Demokrati).

 

 

Viac o téme: PoliticiDeň matiek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu