Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Bugárova sexi poslankyňa mala šťastie: Tesne sa vyhla výbuchu sopky

Edita Pfundtner Zobraziť galériu (2)
Edita Pfundtner (Zdroj: Associated Press)

BRATISLAVA – O šťastí môže hovoriť poslankyňa za Most-Híd Edita Pfundtner, ktorá sa počas dovolenky na Sicílii rozhodla navštíviť aj stále aktívnu sopku Etna. Tá totiž v posledný júlový víkend začala nečakane chrliť lávu a popol.

Politička strávila dovolenku spolu so svojím synom a sesternicou cestovaním po talianskom ostrove Sicília. „Rada chodievam na poznávacie zájazdy. Dovolenku som si užila, páčilo sa mi tam,“ povedala pre Topky. Oslovili ju kulinárske špeciality, v ktorých príprave sú podľa političky Taliani zbehlí.

To, že len pár dní po tom, čo sopku navštívila, došlo na nej k výbuchu, netušila. „Hovorili, že sú na Etne erupcie. Nemali sme však to šťastie...,“ zavtipkovala. Napriek tomu, že adrenalínové situácie veľmi neobľubuje, strach z možného prebudenia Etny nemala. „Keby to tam bolo veľmi nebezpečné, určite by nás nezobrali,“ dodala. Podľa agentúr zo soboty na nedeľu láva vytryskovala do výšky 450-500 metrov. Po východnom úbočí sopky potom stiekla do neobývaného údolia Valle del Bove.

Všetko napokon dopadlo bez najmenších problémov. A to aj napriek tomu, že Pfundtner letela so spoločnosťou, ktorá sa toto leto zapísala medzi cestujúcimi Slovákmi ako večne meškajúca. Politička si pochvaľovala, že jej lietadlo odletelo na minútu presne. Zdá sa, že pri nej stojí šťastena.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu