Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

V Novej Kaledónii platí do rána zákaz vychádzania: Čo je dôvodom?

Nová Kaledónia
Nová Kaledónia (Zdroj: eso travel / bigstock)

BRATISLAVA - V niektorých mestách na ostrove Nová Kaledónia platí od 18.00 h do stredy (15. 5.) 6.00 h zákaz vychádzania pre zhoršenú bezpečnostnú situáciu. Zákaz sa týka miest Nouméa, Dumbéa, Mont-Dore et Paita. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informovalo na webe.

Upozornilo, že na ostrove boli zaznamenané nepokoje. "Odporúčame slovenským občanom vyhýbať sa zhromaždeniam väčšieho počtu osôb, ako aj pohybu na týchto miestach. Mnohé vnútroštátne lety boli zrušené. V tejto súvislosti odporúčame kontaktovať letecké spoločnosti - dopravcu," doplnil rezort.

archívne video

Policajti obvinili muža, ktorý mal zákaz šoférovať a chcel utiecť nočnej hliadke (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Pripomína, že v prípade núdze môžu občania SR kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Paríži na pohotovostnom čísle +33 6 72 07 68 32 alebo MZVEZ SR na čísle +421 5978 5978. "Zároveň odporúčame, aby slovenskí občania v prípade cestovania do zahraničia využili službu dobrovoľnej registrácie na webovej stránke ministerstva alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie Svetobežka," dodalo ministerstvo.

Viac o téme: OstrovNová KaledóniaMinisterstvo zahraničných vecíZákaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu