Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Opozícia podporuje protest malých farmárov, zvolá parlamentný agrovýbor

SaS
SaS (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Opozícia podporuje pondelkový protest malých farmárov. Namiesto adekvátnej reakcie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR sa však farmári dočkali nepochopenia a trestného oznámenia. Aj preto poslanci opozície vo Výbore Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie spoločne pripravujú návrh na zvolanie mimoriadneho rokovania výboru. Informovala o tom opozičná strana SaS.

VIDEO Protest farmárov, gazdov, poľnohospodárov a roľníkov pred Ministerstvom pôdohospodárstva

Protest farmárov, gazdov, poľnohospodárov a roľníkov pred Ministerstvom pôdohospodárstva (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Bodmi programu rokovania parlamentného výboru bude situácia v slovenskom pôdohospodárstve v kontexte vyplácania priamych platieb, ako aj schválenie poslaneckého prieskumu v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). Pozvaný je podľa strany aj minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD).

Šesť organizácií - Združenie mladých farmárov na Slovensku ASYF, Združenie vlastníkov pôdy a agropodnikateľov Slovenska, Iniciatíva poľnohospodárov Slovenska, Spolok farmárov Slovenska, Združenie vlastníkov pôdy a rodinných fariem a Zväz ekologického poľnohospodárstva Ekotrend sa na protestnom zhromaždení v Bratislave pred budovou MPRV zhodlo, že pri riešení ich požiadaviek sa za mesiac neudialo nič zásadné. Požiadavky vzniesli začiatkom februára 2024 a 19. februára ich odovzdali na MPRV.

Viac o téme: PodporaProtestFarmáriSaSAgrovýbor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu