Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ftáčnik: Obete na životoch by nemali byť, ak si k tomu nepomôžeme sami

Milan Ftáčnik
Milan Ftáčnik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik opätovne vyzval obyvateľov i návštevníkov hlavného mesta na zodpovedné správanie, aby počas povodní neohrozili vlastnú bezpečnosť ani bezpečnosť iných. Priznal zároveň, že v stredu (5.6.) sa stali viaceré prípady, ktoré o takomto správaní nesvedčia.

Primátor spomenul pokusy rozmontovať mobilnú hrádzu. "Ak niekto ukazuje šraubu z mobilnej hrádze, možno si myslí, že je to hrdinský čin, no v skutočnosti urobil niečo, čo ohrozilo bezpečnosť nás všetkých," zdôraznil Ftáčnik.

Pochopenie nemal ani k prípadu troch podnapitých mužov, ktorí sa v stredu večer (5.6) na sútoku Moravy a Devína člnkovali a na výzvy polície odpovedali vulgárnym spôsobom. "Správali sa nezodpovedne voči vlastnému životu a myslím si, že to by dnes nemal nikto riskovať," povedal Ftáčnik podľa ktorého v Bratislave v súvislosti s povodňami nie je dôvod, aby boli obete na životoch. "Ak si k tomu nepomôžeme sami," dodal primátor.

Mesto s poriadkovými silami v stredu uzatvorilo Fajnorovo nábrežie a takisto Starý most, v oboch prípadoch pre nedisciplinovanosť ľudí, ktorí pozorovali zvyšujúcu sa hladinu Dunaja. Mesto najnovšie uvažuje aj o uzatvorení úseku nábrežia medzi mostom SNP a mostom Lafranconi.

"Máme tam travertínový múrik, ktorý je priepustný a jeho výška je nastavená tak, aby sme odolali storočnej vode. Ale ak by sa niečo stalo a voda by kulminovala 20 - 25 cm pod okrajom, nechceme ľudí vystaviť nebezpečenstvu," vysvetlil Ftáčnik fakt, že aj túto časť nábrežia by mali ohradili páskami a mala by ho kontrolovať polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu