Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Súd poslal vysoko postaveného sýkorovca Borbélyho do väzenia: Zoberú mu majetok!

František Borbély
František Borbély (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Čelný predstaviteľ sýkorovského gangu František Borbély ide do väzenia na šesť rokov a osem mesiacov. Rozhodol o tom dnes Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, keď schválil dohodu o vine a treste, ktorej súčasťou je aj to, že rozsudok je v okamihu vyhlásenia právoplatný a obvinený sa už voči nemu nemôže odvolať.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vinil Borbélyho zo zločinu založenia a podporovania zločineckej skupiny a na krku mal aj obchodovanie s drogami. Borbély sa priznal a dohodol sa s prokurátorom na treste. Jeho majetok prepadne v prospech štátu. Trest si odpyká vo väzení so stredným stupňom stráženia.

František Borbély je označovaný za jedného z čelných predstaviteľov tejto skupiny. Zatiaľ čo jeho kumpánov už pozatvárali a niektorých aj odsúdili, on ostával celé roky nepovšimnutý. Borbély podniká v oblasti služieb. Jeho firmy prevádzkujú herne, reštaurácie, pivárne či kaviarne. 

Borbély spolu s Róbertom Lališom alias Kýblom vlastní nehnuteľnosť v bratislavskej Petržalke, je v nej herňa, ktorú prevádzkuje ich známy. V tejto časti hlavného mesta má Borbély spolu s Ladislavom Bališom alias Dlhým Lacom inú nehnuteľnosť. V nej je hotel. Bališa už za členstvo v zločineckej skupine, prípravu vraždy a ďalšie trestné činy odsúdili na 25 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu