Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vražda v kežmarskom penzióne: FOTO Útočník zabil trojnásobného otca, dvoch mužov zranil

Vražda v Kežmarku Zobraziť galériu (5)
Vražda v Kežmarku (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

KEŽMAROK – Jeden mŕtvy, dvaja zranení. To je bilancia krvavej masakry v jednom z penziónov v Kežmarku. Obeť na živote ležala v budove, zranení muži sa nachádzali na ulici. Hovorca operačného strediska Jozef Minár nám potvrdil, že mali otvorené poranenie hrudníka. Polícia už začala trestné stíhanie pre zločin vraždy.

V jednom z penziónov na Garbiarskej ulici v meste Kežmarok bol zavraždený muž. K ohavnému činu došlo v pondelok (20. januára) v podvečerných hodinách. Na sociálnej sieti polície sa krátko po desiatej večer objavili informácie, že okrem jednej obeti na živote sa na mieste nachádzali dvaja zranení ľudia.  

Na snímke policajti zaisťujú miesto činu
Zobraziť galériu (5)
Na snímke policajti zaisťujú miesto činu  (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

Ako pre topky.sk spresnil Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR, muž bez známok života ležal v penzióne, dvaja zranení sa nachádzali na ulici. „Volali na tiesňovú linku, bola tam vyslaná záchranná služba. Na mieste sa nachádzal mŕtvy muž a záchranári ošetrili dvoch mužov vo veku 43 a 37 rokov, ktorí mali otvorené poranenie hrudníka, a následne ich transportovali do nemocníc v Poprade,“ priblížil Minár.   

Na snímke policajti vypočúvajú pracovníkov záchrannej služby po incidente
Zobraziť galériu (5)
Na snímke policajti vypočúvajú pracovníkov záchrannej služby po incidente  (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

Čítajte aj: Polícia potvrdila úmrtie v Kežmarku: Začala trestné stíhanie pre zločin vraždy

Predstavitelia zákona sú na informácie zatiaľ skúpi. Uviedli len toľko, že prípad prevzal vyšetrovateľ. „Vec na mieste prevzal krajský vyšetrovateľ, ktorý v prípade začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy,“ informovali policajti s tým, že ak to procesná situácia dovolí, poskytnú k prípadu viac informácií.

Na snímke policajní technici zaisťujú stopy po incidente
Zobraziť galériu (5)
Na snímke policajní technici zaisťujú stopy po incidente  (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

Podľa informácií televízie JOJ mal Slovák smrteľne dobodať jedného z mužov v budove, pričom mal vážne zraniť dvoch mužov ukrajinskej národnosti. Po mužovi, ktorý neprežil, zostali tri deti.

Páchateľ kežmarskej polícii unikal. K jeho zadržaniu došlo krátko pred ôsmou večer. Po zatknutí nasledovalo vypočúvanie, ktoré trvalo celú noc.      

Viac o téme: VraždaKežmarokÚtočníkPenziónZranenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu