Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vražedný burčiak! Nevinná ochutnávka sa zmenila na tragédiu: Dráma v pivnici, Imro zomrel

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

DULOVCE – Príjemný večer skončil tragicky. Štvorica mužov v obci Dulovce včera odpadla v pivnici po tom, ako sa nadýchali z plynov kvasiacej sa hroznovej šťavy. Jeden z nich neprežil, zomrel v nemocnici.

Imrich (†76) išiel večer do svojej pivnice, no netušil, že práve to sa mu stane osudným. Po tom, ako mu prišlo nevoľno, mu na pomoc dobehol ďalší muž (68), ktorý bol u neho na návšteve. Snažil sa ho vytiahnuť z miestnosti, no neuspel, taktiež odpadol.

Mnohých by ani vo sne nenapadlo, že aj obľúbený burčiak môže zabíjať.
Zobraziť galériu (3)
Mnohých by ani vo sne nenapadlo, že aj obľúbený burčiak môže zabíjať.  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

V panike chceli obom podať pomocnú ruku aj 41-ročný muž a 16-ročný mladík zo susedstva. Napokon však všetci v miestnosti zostali v bezvedomí. „Na miesto boli okamžite vyslané záchranárske zložky, ktoré mužov z pivnice vytiahli a previezli do  nemocnice,“ informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Naoko úsmevná udalosť však mala napokon tragický koniec. Dôchodca dnes v nemocnici zomrel „Šesťdesiatosemročný  muž je naďalej hospitalizovaný a dvaja sú v domácom ošetrení,“ doplnila  Bruchterová.

Nepodceňujte silu kvasiaceho moku

Polícia upozornila, že každoročne dochádza  v tomto období k zbytočným tragickým úmrtiam. Na svedomí to má hlavne kvasiaca hroznová šťava. „Pri kvasení „burčiaku“ prichádza k uvoľňovaniu  oxidu uhličitého. V menších a uzavretých miestnostiach  kvasenie vytvára silnú koncentráciu a jeho následné nadýchnutie môže priviesť stav bezvedomia,“ vysvetlila hovorkyňa. 

Bezvládny človek sa  napokon  z dôvodu nedostatku kyslíka udusí. „Upozorňujeme občanov, aby nepodceňovali silu tohto kvasiaceho moku. Je veľmi dôležité, aby ľudia, ktorí vchádzajú do pivníc alebo miestností, kde burčiak kysne, predvídali možné nebezpečenstvo. Žiaľ, podobné tragédie sa raz za čas vyskytnú,“ dodala B. Bruchterová na záver.

Viac o téme: úmrtieBurčiakSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu