Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Škandál v Česku: FOTO Pražské metro riadili dve dievčatá, vodič zlyhal, cestujúci boli vydesení

Dve dievčatá riadili pražské metro. Zobraziť galériu (2)
Dve dievčatá riadili pražské metro. (Zdroj: Reprofoto/lowcostrace.com)

PRAHA – Dve mladé dievčatá v českej metropole spôsobili poriadny rozruch. V rámci cestovateľského závodu LowCost Race sa dostali do jednej zo súprav českého metra. Ukázalo sa, že vodič im dovolil, aby súpravu v bežnej prevádzke s cestujúcimi riadili. Dopravný podnik vo svojom stanovisku uviedol, že ide o hrubé porušenie pracovnej disciplíny.

Dve mladé dievčatá z tímu Black Ginger sa na internete chválili, že sa im podarilo stopnúť pražské metro, ktoré dokonca aj riadili. „Nebudete veriť, koho sme stopli,“ povedali na videu, ktoré bolo uverejnené na stránke LowCost Race. „Z pražskej náplavky sme vyrazili stopom, (samozrejme), ale ako prvé sme stopli metro. Pán vodič Martin nám ho dovolil aj riadiť. Takže prvá výzva riadiť niečo neobvyklé bola hotová za pár minút,“ chválili sa dievčatá.  

Dievčatá z tímu Black Ginger.
Zobraziť galériu (2)
Dievčatá z tímu Black Ginger.  (Zdroj: FB/Black Ginger - LowCost Race tým 2018)

„Naozaj môžu riadiť pražské metro dve sotva 18-ročné dievčatá, navyše v bežnej prevádzke s cestujúcimi?! Bola tak ohrozená bezpečnosť stoviek pasažierov,“ rozčuľuje sa Josef, ktorého citovala stanica TN.cz.

Dopravný podnik hlavného mesta Prahy (DPP) vo svojom stanovisku uviedol, že rušňovodič zlyhal a ide o hrubé porušenie pracovnej disciplíny. „Samozrejme, z hľadiska noriem a predpisov je toto neprípustné,“ reagovala hovorkyňa dopravného podniku Aneta Řehková, pričom zdôraznila, že  vzniknutý incident sa bude riešiť rýchlo a nekompromisne.

Zábery z videí, v ktorých dievčatá stopli a riadili pražské metro.
Zobraziť galériu (2)
Zábery z videí, v ktorých dievčatá stopli a riadili pražské metro.  (Zdroj: Reprofoto/lowcostrace.com)

Video neuniklo ani pražskej polícií, ktorá sa aktuálne prípadom zaoberá.

Tím dievčat po tragickej smrti Češky, ktorá sa počas plnenia výzvy v sobotu večer utopila po páde do Krimmelského vodopádu v Rakúsku, zo súťaže odstúpil.

Idea cestovateľského závodu LowCost Race je veľmi jednoduchá. Účastníci majú desať dní na to, aby navštívili čo najviac európskych miest a plnili výzvy, ktoré sú s danými lokalitami spojené. Pravidlom však je, že nemôžu minúť viac, než 2.500 českých korún na osobu, čo je cca 97 eur. Za každú minutú korunu pritom účastníci strácajú v súťaži jeden bod.   


Prečítajte si aj: Ľudí šokovala hra detí na rodinnom festivale v Česku: Z FOTO sú zhrození, chudák poník


Viac o téme: PrahaMetroVýzva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu