Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Briti prehľadali Slovákovi dodávku: FOTO To, čo v nej našli, políciu poriadne vydesilo

Stribog SR9 Zobraziť galériu (3)
Stribog SR9 (Zdroj: Foto: National Crime Agency)

ANFIELD - Dvaja Slováci žijúci v anglickom Anfielde boli začiatkom mája obvinení z dovozu strelnej zbrane. Príslušníci britskej hraničnej polície v Liverpoole prehľadali chladiarenskú dodávku a našli v nej samopal s množstvom munície. Vodiča Petra Kráľa (40) zatkli priamo na mieste, spolupáchateľa Mareka Platka (28) neskôr na letisku v Liverpoole. Na súde teraz svorne tvrdili, že sú nevinní.

Slovenská opatrovateľka (30) uspala zámožnú starenku v Rakúsku: Pripravila ju o 250-tisíc

Zbraň vyrobenú na Slovensku zaistili príslušníci hraničných síl po tom, čo zastavili chladiarenské auto, ktoré smerovalo do Veľkej Británie a podrobili ho kontrole. Vo vozidle objavili špeciálne upravený priestor a v ňom našli nabitú zbraň Stribog SR9 so stovkami nábojov. Ide o východoeurópsku samonabíjaciu karabínu, ktorá môže potenciálne spôsobiť hromadné straty na životoch.

Vodiča Petra Kráľa zatkli a obvinili z držania a dovozu strelnej zbrane. Mareka Platka zatkli dôstojníci Národnej kriminálnej agentúry o dva dni neskôr na letisku Johna Lennona, informoval portál liverpoolecho.co.uk. Taktiež bol obvinený z dovozu strelnej zbrane.  Obaja skončili vo väzbe.

Briti prehľadali Slovákovi dodávku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: National Crime Agency)

Po tom, čo sa teraz počas vypočúvania na Korunnom súde v Cantenbury vyjadrili, že sú nevinní, ich čaká súdny proces, ktorý by sa mal začať v septembri.

„Niet pochýb o tom, že ak by naši kolegovia nezasiahli, zbraň by skončila na zločineckom trhu," povedal po zatknutí veliteľ operácie Richard Bowen.

Briti prehľadali Slovákovi dodávku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: National Crime Agency)

Toto je zbraň, ktorá môže spôsobiť hromadné straty na životoch a myšlienka na to, že by skončila v rukách zločineckého gangu, je desivá," povedal Paul Morgan, riaditeľ hraničných síl a dodal: „Sme odhodlaní zabrániť potenciálnym smrteľným zbraniam, ako sú tieto, aby sa dostali do ulíc Spojeného kráľovstva." Morgan doplnil, že uplynulý rok zabavili viac ako 10 000 ofenzívnych zbraní.

Viac o téme: SamopalVeľká BritániaStribog SR9
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu