Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Útok krvilačnej beštie: Policajta vo Veľkom Krtíši pohrýzol MINIpes, VIDEO ruka zákona v akcii

Zásah mestských policajtov. Zobraziť galériu (2)
Zásah mestských policajtov. (Zdroj: FB/D.K.)

VEĽKÝ KRTÍŠ - Po sociálnych sieťach koluje video, na ktorom je zachytený zásah mestskej polície voči pánovi, ktorý nemal na vôdzke svojich dvoch malých psov. Ten aj po výzve psov odmietol uviazať, tak ho policajti zobrali na stanicu. Psov, pre ktorých tam boli, však naďalej nechali voľne na ulici.

Na videu vidno, ako mestský policajt príde za pánom, ktorý má pri sebe dvoch malých psov. V meste je voľný pohyb psíkov zakázaný, takže zásah polície je pochopiteľný. "Príslušník MsP pri bežnej obhliadke zaznamenal voľný pohyb psa v meste, ktorý je samozrejme zakázaný. A tak vyzval majiteľa psov, aby si ich dal na vôdzku. Ani napriek výzve tak neurobil. Nasledovala výzva na preukázanie totožnosti, nakoľko sa dotyčný pán dopustil priestupku," informovala Erika Grega asistentka primátora a hovorkyňa mesta.

Útok psa na policajta

Pán však ani na túto výzvu nereagoval, tak ho polícia za účelom zistenia totožnosti predviedla na policajnú stanicu. Pýtali sme sa, či bol zásah adekvátny. Podľa hovorkyne jeden z dvoch malých psov zaútočil na policajta. Ten vraj policajtovi spôsobil bodné rany.

"Má 3 bodné rany a toho času je na infekčnom oddelení v Lučenci, keďže majiteľ psov nepredložil očkovací preukaz psov. Policajt je PN," dodala Grega. Ostáva len dúfať, že policajt útok malého psa prežije..

Policajt ukazuje bodnú ranu od psa.
Zobraziť galériu (2)
Policajt ukazuje bodnú ranu od psa.  (Zdroj: FB/D.K.)

Mnohí sa však pozastavujú nad spôsobom, akým polícia zásah vykonala. Na záberoch totiž vidno, ako policajt do jedného zo psov kopne. Prečo však policajti, ktorí riešili voľne pohybujúcich psov, nakoniec tých psov nechali bez pána voľne behať po meste, na to nám už polícia neodpovedala.

Viac o téme: PesMestská polícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu