Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Veľkonočná dráma vo vlaku: Pätica mužov napadla rušňovodiča a vlakvedúcu, padali tvrdé údery

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

TISOVEC – Muži zákona zasahovali aj počas Veľkonočného pondelka, kedy skupina piatich osôb napadla vo vlaku rušňovodiča a vlakvedúcu. Incident sa odohral krátko pred 14:00 hodinou, kedy stál vlak na zastávke Tisovec – Závody. Za ich počinom môže byť aj alkohol.

Polícia zverejnila podrobnosti z pondelňajšieho incidentu (2. apríla) v osobnom vlaku, ktorý smeroval z Jesenského do Tisovca. Skupinka piatich mužov počas toho, ako stál vlak na zastávke Tisovec – Závody, fyzicky napadla 52-ročného rušňovodiča a 51-ročnú vlakvedúcu. Obaja utrpeli zranenia, ktoré zapríčinili ich práceneschopnosť.

Obetiam sa poradilo po niekoľkých úderoch zamknúť v kabíne rušňovodiča. Muž uzamkol vlak a zalarmoval políciu. „Následne sa pred ďalšími útokmi páchateľov obaja poškodení zamkli na stanovišti rušňovodiča,“ uviedla polícia s tým, že rušňovodič potom uzamkol vlak až do príchodu policajných hliadok, čo útočníkov nahnevalo. Začali sa hádať, robiť vo vlaku neporiadok a poškodzovať interiér vozňa. Polícia na svojom Facebooku informovala, že napáchané škody zatiaľ neboli vyčíslené.

Veľkonočný víkend sa v Okoči zmenil na drámu: Zasahovala polícia aj pyrotechnici

Keď na miesto dorazili policajné hliadky, muži zákona podrobili všetkých páchateľov dychovej skúške. „Všetky podozrivé osoby sa na mieste podrobili dychovej skúške na alkohol, pričom u všetkých z nich bola zistená prítomnosť alkoholu,“ informovala polícia.

Polícia sa prípadom zaoberá a aktuálne vypočúva všetkých svedkov, páchateľov a rovnako aj poškodených. „Prípad vyšetruje železničná polícia v Lučenci, ako prečin výtržníctva a prečin ublíženia na zdraví,“ uzavrela polícia.       

Viac o téme: VlakBitkaTisovecÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu