Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

DRÁMA pri Poprade: Auto vpálilo do davu detí, dvanásť zranených, dvaja ťažko

Pri nehode zasahoval aj záchranársky vrtuľník. Zobraziť galériu (6)
Pri nehode zasahoval aj záchranársky vrtuľník. (Zdroj: FB/Polícia SR)

SPIŠSKÉ BYSTRÉ - Vážna dopravná nehoda sa stala okolo 14:00 hodiny na východe Slovenska. Do skupinky asi dvadsiatich detí narazilo auto, zasahovali všetky záchranné zložky.

Hasiči zasahovali pri vážnej nehode, ktorá sa stala okolo 14:00 hodiny v katastri obce Spišské Bystré, v okrese Poprad. "Z doposiaľ nezistených príčin narazilo osobné motorové vozidlo do väčšieho počtu detí vo veku od 5 - 12 rokov, pričom si udalosť vyžiadala predbežne 10 zranených," informovali hasiči. Vodič do nich narazil, lebo jeho auto údajne dostalo šmyk.

Hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) SR Alena Krčová doplnila, že na mieste zasahovali okrem leteckých záchranárov aj štyri posádky ZZS. Po nehode ošetrili 12 zranených detí a previezli ich do nemocníc v Levoči, v Spišskej Novej Vsi, do Popradu a do Košíc. "Vzhľadom k tomu, že ide o deti, viac informácií k ich zdravotnému stavu neposkytneme," uviedla.

Pri nehode zasahoval aj
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Vodič mal nehodu nahlásiť, no neskôr sa vraj musel skryť pred rozzúreným davom rodičov, informovala TV JOJ. Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik potvrdil, že podľa predbežných informácií si nehoda vyžiadala až 12 zranených detí, z toho dve sú zranené ťažko, štyri stredne ťažko a zvyšok má ľahšie zranenia. "Vodič z Kežmarku bol viac-menej bez nejakých vážnych zranení, alkohol u neho zistený nebol. Pri jazde dostal šmyk, prevrátil sa na strechu a vrazil do detí, ktoré šli okolo. Ide o rómske deti, ktoré sa tam pohybovali," priblížil Džobanik s tým, že prípadom sa bude ďalej zaoberať vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Poprade. 

Auto vrazilo do davu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

V blízkosti cesty z Popradu smerom na Spišské Bystré sa nachádza rómska osada a pohyb jej obyvateľov popri vozovke je tam bežný. Hovorkyňa VZZS Air Transport Europe Zuzana Hopjaková potvrdila, že približne 11-ročné dievča previezli letecky s ťažkým poranením hlavy, v kritickom stave a na umelej pľúcnej ventilácii, do Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. "U nás bolo ošetrených šesť detí, dve ostali hospitalizované, jedno má ťažšie a jedno ľahšie zranenia. Ostatní pacienti smerovali na vyššie špecializované pracoviská," doplnila hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda.

Auto vrazilo do davu
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Jedno ťažko zranené museli previezť do špecializovaného pracoviska v Martine. "Dvaja malí pacienti s ľahšími povrchovými zraneniami ostávajú hospitalizovaní u nás v nemocnici," informovala Alžbeta Sivá z Levočskej nemocnice.

Viac o téme: PopradSpišské Bystré
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu