Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bizarný výjav z krížovej cesty v trebišovskej osade: FOTO Takéhoto hosťa nikto nečakal

Krížová cesta v rómskej osade Zobraziť galériu (2)
Krížová cesta v rómskej osade (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

TREBIŠOV - V rómskej osade v Trebišove sa na Veľký piatok konala krížová cesta, ktorú s miestnymi obyvateľmi absolvoval tunajší dekan rímskokatolíckej farnosti. Počas obradu účastníci niesli v sprievode niekoľko drevených krížov a pripomínali si z kresťanskej mytológie udalosti Veľkej noci. Fotografovi sa však podarilo zachytiť aj výjav, ktorý bol úplne z iného súdka.

Záhada epidémie syfilisu v Trebišove: Závažné obvinenia, úrady hrozbu zľahčujú

„Dnes sme im prišli prezentovať vieru prostredníctvom ukrižovaného Krista. Aby aj tu, v osade, zažili slávnosť Veľkého piatka, ktorý je pre nás, kresťanov, veľmi významný sviatok,“ uviedol dekan rímskokatolíckej farnosti Jozef Gnip.

Dodal, že obyvatelia osady z roka na rok viacej vedia prežívať svoju vieru. Zapájajú sa do procesie, prežehnávajú sa a vedia sa modliť. „Toto je cesta, ako pomocou pobožnosti krížovej cesty nadviazať vzťah s Kristom. Dnes to cirkev robí aj takýmto spôsobom,“ informoval správca farnosti.

Bizarný výjav z krížovej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Jeden z obyvateľov si však kresťanské tradície vysvetlil tak trochu po svojom a prišiel pravdepodobne vo svojom obľúbenom kostýme z filmu Hviezdne vojny. Vzniklo tak naozaj kuriózne spojenie a fotografia už vo veľkom koluje slovenským internetom.

 

Viac o téme: KostýmRómska osadaVeľká nocDarth VaderKrížová cesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu