Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Opitý Poliak vyčíňal v slovenskom aquaparku: Keď polícia uvidela jeho tetovania, hneď konala

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock, )

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ/KRAKOV - Opitý Poliak (27) najprv vzbudil pozornosť slovenských policajtov rozruchom, ktorý okolo seba narobil. No ani dychová skúška na alkohol, pri ktorej nafúkal 3,5 promile, ich nezaujala natoľko, ako jeho tetovanie so svastikou na chrbte a nápis "Heil Hitler" na hrudi. Teraz si na neho posvieti NAKA.

Slovenský chuligán zo zápasu obišiel dobre: Za hákový kríž v Rakúsku len podmienka

K zadržaniu došlo podľa poľského denníka Gazeta Krakowska v utorok v aquaparku v Liptovskom Mikuláši. Do zariadenia prišla skupina Poliakov, muži aj ženy sa správali hlučne a agresívne a dostali sa do potýčky s plavčíkmi. Keď sa nevedeli vpratať do kože, zavolali na nich políciu.

Policajti podrobili Poliakov dychovej skúške a zistili, že väčšina z nich je opitá. Držiteľ rekordu s 3,5 promile však nebol zadržaný kvôli tomu, že bol pod parou, ale kvôli svojim tetovaniam so svastikou a nacistickým pozdravom.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Foto: profimedia/Ipon Boness - SIPA)

Gazeta Krakowska vo svojom článku poukázala na to, že na Slovensku existuje prísny zákon, týkajúci sa propagácie nacizmu a fašizmu. Mladého Poliaka zadržali a predviedli na oddelenie. Odtiaľ bol poslaný do nemocnice na psychiatrické vyšetrenie, keď sa zistilo, že môže mať duševné problémy.

Mladíka vyšetruje Národná kriminálna agentúra, výsledky však zatiaľ nie sú známe. Ani to, kedy sa Poliak postaví pred súd. Za šírenie fašizmu by mohol skončiť v cele až na päť rokov.

Viac o téme: OpitýSvastikaPoliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu