Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Martin (35) z Čiech šoféroval nákladiak s prívesom s 2,27 promile: Polícia ihneď konala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Radoslav Stoklasa)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ v Ružomberku obvinil 35-ročného šoféra Martina, občana Českej republiky, z ohrozenia pod vplyvom alkoholu, keď nafúkal 2,27 promile.

Ako informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík, obvinený muž v pondelok 18. decembra popoludní viedol po ceste I/18 v Ružomberku v smere na Žilinu nákladné motorové vozidlo Daf s návesom. Pri odbočovaní nedal znamenie o zmene smeru jazdy, nekoordinovane jazdil a nemal zapnuté osvetlenie na vozidle, čím upútal pozornosť. Policajti ho zastavili na ceste 1/18 v Černovej (mestská časť Ružomberka).

Počas kontroly sa uzamkol vo vozidle a nereagoval na opakované výzvy, aby vystúpil z vozidla a predložil doklady. Policajti preto použili donucovacie prostriedky. Obrannou tyčou rozbili okno na spolujazdcových dverách a použili aj slzotvorný plyn. Následne muž vypol motor a opustil vozidlo. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali mu vodičský preukaz.

Vyšetrovateľ Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody od dvoch do piatich rokov.

Viac o téme: Alkohol za volantomRužomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu