Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovenskí policajti pomáhali cez leto našincom v Chorvátsku: Najťažšie prípady z dovoleniek

Naši policajt v Chorvátsku Zobraziť galériu (4)
Naši policajt v Chorvátsku (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Prázdniny sa definitívne skončili. Mnohí z nás prežívali voľné chvíle oddychu v zahraničí. K najobľúbenejšej dovolenkovej destinácii Slovákov patrí bezpochyby Chorvátsko. Na bezpečnosť tam dohliadali aj naši policajti, ktorí aj tento rok odviedli záslužnú prácu.

Prázdiny sa definitívne skončili. Mnohí z nás prežívali voľné chvíle oddychu v zahraničí. K najobľúbenejšej dovolenkovej destinácii Slovákov patrí bezpochyby Chorvátsko. Na bezpečnosť tam dohliadali aj naši policajti, ktorí aj tento rok odviedli dobrú prácu. 

Slovenskí policajti ukončili v Chorvátsku svoju ďalšiu misiu. O bezpečnosť dovolenkárov sa od začiatku júla do konca augusta staralo osem slovenských strážcov zákona. "Tento rok boli naši policajti po prvý raz služobnými vozidlami s označením POLÍCIA. Mohli tak pôsobiť po celom pobreží Jadranského mora. Malo to veľmi pozitívny ohlas u turistov, pretože im mohli efektívnejšie pomáhať," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Slovenskí policajti pomáhali cez
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Cieľom vyslaných policajtov bolo zabezpečiť vyšší pocit bezpečnosti slovenských turistov dovolenkujúcich v Chorvátsku a poskytnúť im pomoc a asistenciu počas tranzitu cez územie Chorvátska. Taktiež v spolupráci s chorvátskou políciou dohliadali na slovenských občanov, a tak predchádzali prípadným incidentom zapríčinenými slovenskými turistami. "Službu vykonávali vo svojich uniformách vždy spoločne s chorvátskymi policajtmi," vysvetlila Baloghová.

Slovenskí policajti pomáhali cez
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Slovenskí policajti pomáhali nielen slovenským, ale aj poľským a českým turistom, a dokonca aj dovolenkárom z Fínska, ktorí sa na našich policajtov obrátili s problémom práve preto, že ich videli na služobnom vozidle s označením POLÍCIA.

Slovenskí policajti pomáhali cez
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

V Chorvátsku najčastejšie riešili straty a krádeže dokladov či finančnej hotovosti, dopravné nehody s účasťou slovenských turistov alebo narušenie verejného poriadku turistami, vo veľkej miere najmä pod vplyvom alkoholu. Asistovali však aj pri riešení prípadov zadržania slovenských občanov s omamnými a psychotropnými látkami a z dôvodu spáchania trestných činov krádeží.

 

Viac o téme: LetoPolícia Chorvástko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu