Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Výlet sa skončil najhoršie, ako mohol: Rasťo (†17) na FOTO vystúpil z vlaku, nemal šancu

Nebohý Rasťo Zobraziť galériu (3)
Nebohý Rasťo (Zdroj: Foto: FB/Rasťo K.)

MARGECANY - Obrovské nešťastie sa stalo neďaleko železničnej stanice Margecany. Z vlaku vystúpil Rasťo (†17), no v rýchlosti ho zachytila druhá súprava. Žiaľ, nemal žiadnu šancu.

Rasťo z Michaloviec si užíval prázdniny, ako každý študent. V osudný deň sa vybral na výlet, mal rád turistiku. Nešťastie sa stalo v pondelok popoludní na trati medzi železničnou stanicou Margecany a železničnou zastávkou Margecany v okrese Gelnica.

Výlet sa skončil najhoršie,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TASR/František Iván)

Po tom, čo vlak zastal, z neho vystúpil. Podľa svedkov ale vystúpil z opačnej strany, než mal. Nevšimol si, že po druhej koľaji sa rúti ďalší vlak. Mladíka strhol. "Osobný vlak stál o 14.08 hodine na červenej pred stanicou Margecany. Cestujúci vystúpil a neoprávnene vstúpil do koľajiska, kde ho zachytil a usmrtil oproti prichádzajúci rýchlik Pendolino," opísala nešťastie hovorkyňa železníc Martina Pavlíková.

Výlet sa skončil najhoršie,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB/Rasťo K.)

Desivú zrážku s niekoľkotonovou súpravou, žiaľ, nemal šancu prežiť. Rasťo bol študentom Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach. Medzi spolužiakmi bol obľúbený. Rodina, priatelia a známi sa z desivej udalosti nedokážu spamätať. Za milovaným synom a kamarátom smútia.  


Prečítajte si aj:

Tragédia na koľajniciach v Česku: Kamarátky (†15) sa chytili za ruky, stáli pred rútiacim sa vlakom


Polícia sa prípadom zaoberá. "Bližšie okolnosti polícia vyšetruje a v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.

Viac o téme: TragédiaVlakNešťastieMargecany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu