Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Posun v prípade streľby, pri ktorej zahynul Tomáš (†17): Michal je už vo väzbe

Michal už čelí obvineniu Zobraziť galériu (2)
Michal už čelí obvineniu (Zdroj: Facebook.com)

BANSKÁ BYSTRICA - Celé Slovensko so zatajeným dychom sleduje vývoj udalostí po víkendovej tragédii. Po policajnej streľbe na unikajúce auto zomrel nevinný 17-ročný Tomáš. Polícia nezodpovedného vodiča Michala (19), ktorý šoféroval napriek zákazu, už obvinila.

Michal (19) z okresu Zlaté Moravce ako vodič v noci na nedeľu bezhlavo unikal policajnej hliadke, ktorá sa ho snažila zastaviť a skontrolovať. Mužom zákona nebol Michal neznámy. Vedeli o ňom, že má zákaz činnosti viesť motorové vozidlo. "Vyšetrovateľ začal ešte v nedeľu v súvislosti s prípadom trestné stíhanie vo veci prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a v súčasnosti už tento vodič čelí obvineniu z uvedeného prečinu," informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Kováčiková s tým, že zo strany vyšetrovateľa bol podaný podnet na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby.

nebohý Tomáš
Zobraziť galériu (2)
nebohý Tomáš  (Zdroj: Facebook)


Prečítajte si aj:

Slováci rozpútali hon na vinníka streľby na Tomáša (†17): Odborníci schladia všetkých sudcov

Gašpar reaguje na streľbu na Tomáša (†17): VIDEO Detaily zásahu, policajt potrebuje psychológa!


Michal unikal rýchlosťou až neuveriteľných 120 km/hod. Hliadka sa ho snažila zastaviť, pretože svojou bezohľadnou a riskantnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Vodič ale na výzvy nereagoval, zo strany polície padli tri varovné výstrely. Osudnou sa stala štvrtá rana, ktorou policajt vyklonený z okna spolujazdca zasiahol unikajúce auto do pravej zadnej časti. Na zadnom sedadle zahynul 17-ročný Tomáš. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara posádka auta vyzývala vodiča, aby zastal, ten nereagoval. Spolujazdci sa stali jeho rukojemníkmi. 

Sudca ho vzal do väzby

Devätnásťročného Michala, ktorý v noci zo soboty na nedeľu neakceptoval výzvy polície na zastavenie vozidla, jazdil agresívne, vzal sudca do preventívnej väzby. Dôvodom je obava, že mladík, ktorý má zákaz šoférovania do roku 2021, bude pokračovať v trestnej činnosti. Ako ďalej informovala zástupkyňa hovorkyne banskobystrických súdov Alena Sigetyová, rozhodnutie je právoplatné, nik voči nemu nepodal sťažnosť. Polícia Michala už obvinila z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Je možné, že bude obvinený aj z ďalších trestných činov, napríklad trestného činu neposkytnutia prvej pomoci.

 

Viac o téme: TragédiaStreľbaObvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu