Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalšia policajná naháňačka, ukázali VIDEO: 6 výstrelov, totálne iný výsledok

Počas policajnej kontroly začal vodič unikať Zobraziť galériu (7)
Počas policajnej kontroly začal vodič unikať (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Policajný prezident Tibor Gašpar počas dnešnej tlačovej konferencie informoval o ďalšom prípade naháňačky, ktorá sa tentokrát odohrala pred pár dňami v Čadci. Uviedol, že polícia postupovala inak, aby sa vyhla ďalšej tragickej udalosti. Myslel tým smrť Tomáša, ktorý zahynul po tom, čo polícia strieľala minulý mesiac na prenasledované auto pri Novej Bani. Vodiča teraz radšej nechala ujsť, jeho identitu pozná a pátra po ňom.

FOTO Toto je vodič auta smrti: Michal (19) unikal ďalej, Tomáš (†17) zaplatil životom

Policajné zábery u úteku

Policajné zábery z úteku

"Neprešiel dlhý čas a boli sme opäť konfrontovaní s podobnou situáciou," uviedol Gašpar s tým, že 15. júla vykonávala policajná hliadka dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou dopravy v Čadci, časť Čadečka. O 18.19 hodine prešla okolo Škoda Octavia, modrosivej farby, s českým evidenčným číslom, v ktorej jeden z príslušníkov spoznal 45-ročného Petra M., z obce Čierne, ktorý mal mať v tom čase zákaz viesť motorové vozidlo a nemal byť ani držiteľom vodičského oprávnenia.

Tlačovka Gašpara a Hraška

Sériový vrah

Polícia ho vyzvala zastaviť, čo vodič akceptoval. Pri kontrole technického preukazu vozidla, ktoré bolo evidované na úplne inú osobu, znovu naštartoval a začal unikať. V aute nebol sám, sedeli v ňom okrem neho ďalšie dve osoby, jedna na prednom sedadle a druhá vzadu. Polícia ho začala prenasledovať a niekoľkokrát ho vyzvala megafónom na zastavenie, čo však nemalo žiadny účinok. Peter sa ďalej rútil aj cez obytnú zónu. Z naháňačky existuje videozáznam.

Ďalšia policajná naháňačka, ukázali
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"Hliadka komunikovala celú udalosť s operačným strediskom a potom, čo sa dostali do neobývanej zóny, sa rozhodla použiť varovné výstrely," informoval Gašpar. Keď po šiestich varovaných výstreloch Peter nezastavil, ďalej ho neprenasledovali. Poznali jeho identitu, čo bolo rozhodujúce. Vodič im ušiel, ale okamžite bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin marenia spravodlivosti a v neprítomnosti ho už obvinili. Zatiaľ sa zdržuje na neznámom mieste a neznáma je aj posádka vozidla, ktorú nekontrolovali.

Ďalšia policajná naháňačka, ukázali
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Momentálne prebieha pátranie po Petrovi M. aj vozidle. Mal by sa údajne zdržiavať v Českej republike. Ak dôjde k jeho vypátraniu, dostane prokurátor podnet na návrh väzby, pretože muž sa vyhýba trestnému stíhaniu a pokračuje v ňom. Nie je pritom pre políciu ani pre súdy neznáma firma. Iba nedávno dostal polročnú podmienku za to, že šoféroval pod vplyvom alkoholu a navyše bez vodičáka.

Ďalšia policajná naháňačka, ukázali
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: polícia)

„Celé Slovensko vnímalo udalosť, ktorá sa stala pri Novej Bani, a napriek tomu nachádzame ďalej vodičov, ktorí riskujú svoj život, ale riskujú aj životy svojich spolucestujúcich,“ nechal sa počuť Gašpar a opätovne vyzval vodičov, ktorí nie sú držiteľmi oprávnení alebo majú z nejakých dôvodov zákaz vedenia motorového vozidla, aby neohrozovali ostatných.

Tragédia pri Novej Bani

Po streľbe policajtov na unikajúce auto zo soboty na nedeľu 18. júna neďaleko Novej Bane zomrel 17-ročný Tomáš. Udalosť sa stala po tom, ako policajná hliadka spozorovala auto, ktoré viedol 19-ročný Michal. Ten bol polícii známy, keďže už predtým šoféroval motorové vozidlo v čase, keď mal uložený zákaz.

Policajná hliadka preto chcela vodiča zastaviť a skontrolovať. Vybrala sa za autom v smere na obec Orovnica, zapla výstražné zvukové a svetelné znamenie, na ktoré vodič reagoval zrýchlením a následne aj riskantným predbiehacím manévrom. Policajti preto použili niekoľko varovných výstrelov do vzduchu. Keďže vodič nereagoval, použili varovný výstrel na auto. Auto následne havarovalo neďaleko obce Hronský Beňadik v časti Psiare.

Seat, na ktorom Michal unikal.
Zobraziť galériu (7)
Seat, na ktorom Michal unikal.  (Zdroj: Facebook)

Vo vozidle sa nachádzali ďalšie tri osoby, 16-ročná spolujazdkyňa sediaca vedľa vodiča a dvaja spolujazdci na zadných sedadlách. Jeden z nich, 17-ročný Tomáš utrpel zranenie. Policajti privolali rýchlu zdravotnú pomoc, pričom až do príchodu jej posádky sa snažili mladého muža na mieste oživovať. Ten však na mieste zraneniu podľahol.

Viac o téme: StreľbaNaháňačkaTibor Gašpar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu