Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Prefíkaná dvojica podvodom získala 181-tisíc eur: Použili na to falošnú japonskú menu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V bankách menili falošné japonské jeny a takýmto spôsobom získali viac ako 181 000 eur. Po tohtotýždňovom zásahu NAKA spoločne s policajtmi z rôznych oddelení obvinili dvoch mužov z Trnavského a Trenčianskeho kraja z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, 48-ročný Roman z Hlohovca a 27-ročný Richard z Nového Mesta nad Váhom si nielen na Slovensku, ale aj v Čechách a Poľsku zohnali takmer 2 600 kvalitných falzifikátov neplatných bankoviek.

Išlo o bankovky v nominálnej hodnote 10 000 japonských jenov. Originály boli v obehu v rokoch 1958 až 1986 a sú stále vymeniteľné v banke bez časového obmedzenia. Časť získaných falzifikátov sa im v slovenských bankách podarilo vymeniť.

Dvojicu zadržali v pondelok. Policajti vykonali aj desať domových prehliadok a prehliadok iných priestorov v Hlohovci, Piešťanoch a Novom Meste nad Váhom. Obvineným mužom v prípade dokázania viny hrozí trest na 12 až 20 rokov.

Viac o téme: BankaPodvodYen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu