Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dajte si pozor na podvodníkov: Dôverčivá dôchodkyňa prišla o 1600 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

MALÁ POĽANA – Dôverčiví seniori sa čoraz častejšie stávajú obeťami podvodníkov. Naposledy sa tak stalo v pondelok (1.8.) v obci Malá Poľana v Stropkovskom okrese. Informoval o tom prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Doposiaľ neznáma žena, vystupujúca ako zástupkyňa Sociálnej poisťovne, navštívila 81-ročnú ženu. Pod zámienkou vyplatenia 600 eur na lieky a stravu ju dôchodkyňa pustila do domu. Neznáma žena využila jej nepozornosť a z porcelánovej misy na kuchynskej linke odcudzila béžovú kapsu s peniazmi a vkladnou knižkou. Okradnutá žena tak prišla o 1600 eur.

Polícia preto seniorom radí, aby zvýšili obozretnosť pri osobnom i telefonickom kontakte s neznámymi osobami. Zároveň ich upozorňuje, aby udržiavali dobré vzťahy so susedmi a poznali ich telefónne číslo. V prípade potreby je totiž ich pomoc najrýchlejšia. Podstatné tiež je, aby starší ľudia poznali dôležité telefónne čísla 112 (lekár 155, polícia 158, hasiči 150). V prípade podozrivého správania osoby, ktorá sa snaží pod rôznymi zámienkami neodbytne dostať do bytu, je potrebné, aby ihneď kontaktovali políciu.

Viac o téme: KrádežMalá Poľana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu