Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Peter (34) poškodil finančné záujmy Európskej únie: Súd rozhodol o jeho treste

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes uložil trest dva roky odňatia slobody podmienečne a peňažný trest dvesto eur pre 34-ročného Petra Kopčáka z Vranova nad Topľou. Uznal ho za vinného z prečinu poškodzovania finančných záujmov Európskej únie v súbehu s prečinom subvenčného podvodu spáchaného formou účastníctva. Rozsudok je právoplatný.

Kopčák v máji 2012 vyhotovil falošné doklady o využití nenávratného finančného príspevku, ktorý dostal jeho kamarát Jozef Kura na samostatnú zárobkovú činnosť. Jozef Kura vo februári 2012 uzavrel príslušnú dohodu s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny vo Vranove nad Topľou a dostal zo štátneho rozpočtu a Európskeho sociálneho fondu 4 137 eur. Kura však príspevok použil pre seba a nie v súlade s deklarovaným podnikateľským zámerom. Využitie príspevku doložil nepravdivými účtovnými dokladmi, ktoré mu na požiadanie vyhotovil kamarát Kopčák. 

Okrem trestu súd Kopčákovi uložil povinnosť nahradiť Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny vo Vranove nad Topľou spôsobenú škodu 3 112 eur. Sumu má zaplatiť s už odsúdeným Jozefom Kurom spoločne a nerozdielne. Skúšobnú lehotu podmienečného odsúdenia stanovil súd na päť rokov.

Viac o téme: Súd Európska úniaPeter Kopčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu