Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

O väzbe močomana rozhodne krajský súd: Budú ho skúmať znalci z psychiatrie

(Zdroj: Foto: Facebook, Badoo)

BRATISLAVA - O tom či Dušan, ktorý mal v hlavnom meste útočiť na ženy močom a fekáliami, zostane naďalej vo väzbe, rozhodne v najbližších dňoch odvolací Krajský súd v Bratislave. Muža zobral do väzby v nedeľu 27. marca Okresný súd Bratislava I, a to z dôvodov preventívnej väzby, to znamená z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.

"Proti uzneseniu o vzatí do väzby podal sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave," povedal hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Aj obhajca podozrivého podal v nedeľu 27. marca proti vzatiu do väzby sťažnosť. Tvrdí, že jeho klient si činy nepamätá a ani jednu z obetí nepozná. Muža budú skúmať znalci z odboru psychiatrie. 

"Možno ani nebude možné uložiť trest, ak nebol trestne zodpovedný, skôr by do úvahy prichádzalo ochranné opatrenie," vyjadril sa vtedy pre TV Markíza obhajca.

Muž v nedeľu 20. marca útočil v Bratislave na ženy močom. Polícia prijala na číslo 158 štyri takéto oznámenia. Vo všetkých prípadoch ženy uviedli rovnaký popis útočiacej osoby. Polícia eviduje od januára tohto roka 13 nechutných útokov na ženy. Dušan sa priznal ku šiestim. 

Viac o téme: BratislavaMočoman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu