Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Násilná smrť ženy a chlapca v Moste pri Bratislave stále nevyriešená: Od vraždy ubehlo už 11 rokov

Obžalovaný Branislav Adamčo
Obžalovaný Branislav Adamčo (Zdroj: Foto. Ján Zemiar )

BRATISLAVA - Vrahovia nevinnej ženy a dieťaťa sú stále neznámi. Pred senátom Okresného súdu Bratislava 1 pokračovalo dnes hlavné pojednávanie v prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004, kde je hlavný obžalovaný Branislav Adamčo, ktorý je v iných prípadoch odsúdený na doživotie.

Adamča na dnešný proces eskortovali z ústavu na výkon väzby. Karol Mello sa nachádza stále v Belize a predvolanie si neprevzal. Ďalší dvaja obžalovaní Jozef Balogh a Nikola Pajdič dali svojim obhajcom súhlas na pojednávanie v neprítomnosti. Voči Mellovi sa koná ako voči ušlému.

"To vozidlo značky Audi A6 patrilo mne a ja som ho používal. Zvykol som ho požičiavať kamarátom. Používal ho aj Branislav A., aj Jozef B. a aj Nikola P. O skutku dvojnásobnej vraždy neviem nič, dozvedel som sa o nej len z médií. V tom čase som bol vo výkone väzby v Košiciach," povedal dnes svedok Štefan Š.

Predtým sa v tejto kauze konalo pred súdom v apríli tohto roka a na začiatku septembra. Okrem iného tu prokurátor prečítal výpoveď svedka, podľa ktorej mal obžalovaný Branislav krátko po vražde sledovať teletext so správami o zastrelení mladej ženy a desaťročného chlapca a správať sa nervózne. "V obývačke bežal televízor, Braňo sedel vo fotelke, ja som si sadol oproti. Bol nervózny a na teletexte prehadzoval strany. Písali tam, že pri Bratislave boli zastrelení žena a dieťa. Braňo povedal, že to do...al. Atmosféra tam bola napätá," čítal prokurátor z výpovede svedka pred policajným vyšetrovateľom v apríli tohto roka. Adamčo vtedy označil slová svedka za klamstvo.

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Z vraždy sú okrem Branislava obžalovaní aj Jozef Balogh, Nikola Pajdič a Karol Mello. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj Gál. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.

Viac o téme: ProcesVraždyBranislav AdamčoMost pri Bratislave
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu