Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kauza brutálnej vraždy znovu ožíva: Adamčo pôjde na detektor lži, len ak Černák...

Branislav Adamčo
Branislav Adamčo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z decembra 2004 dnes pred senátom Okresného súdu Bratislava I vypovedal obžalovaný Branislav Adamčo.

"Som nevinný, skutok som nespáchal, nezúčastnil som sa na ňom, preto k nemu neviem uviesť nič," povedal. Podľa Branislava Adamča ani jedna z osôb, ktoré ho z účasti na skutku usvedčujú, konkrétne svedok Peter T., spoluobžalovaný Nikola Pajdič a Mikuláš Černák, nevypovedá nezištne a ich motívom je zabezpečenie si beztrestnosti v iných prípadoch.

Napríklad Černák podľa neho klame, keď tvrdí, že sa mu obžalovaný k dvojnásobnej vražde priznal vo väznici v Ilave, keďže sa spolu rozprávali len sporadicky a nikdy nie na tému trestnej činnosti. "Pôjdem na detektor lži, ak pôjde aj Peter T., Nikola Pajdič a Černák," dodal obžalovaný.

Vražda mladej ženy a chlapca sa stala 29. decembra 2004. Obeťou mal byť podľa vyšetrovania bývalý policajt Juraj Gál, otec chlapca a vtedajší partner zabitej ženy. Páchatelia však v aute omylom zastrelili 10-ročného Richarda a tridsaťročnú Henrietu. V procese pred Okresným súdom Bratislava I sú v tomto prípade obžalovaní Branislav Adamčo, ktorý je odsúdený na doživotie za vraždy a inú trestnú činnosť v iných prípadoch, ďalej Nikola Pajdič, Jozef Balogh a Karol Mello, ktorý sa zdržuje v Belize.

V prípade tejto dvojnásobnej vraždy na rovnakom súde, ale pred iným senátom, pojednávali aj s dvojicou obžalovaných Radoslavom M. a Róbertom B. Prvý menovaný bol podľa prokuratúry objednávateľom vraždy expolicajta. Okresný súd Bratislava I ich však v máji 2015 spod obžaloby oslobodil. 

Viac o téme: Branislav Adamčo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu