Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Nové fakty tragédie na jazere Ružín: Matka nechala Lukáška (†2) spať, utopil sa v aute

Tragická smrť Lukáška otriasla celým východným Slovenskom. Zobraziť galériu (3)
Tragická smrť Lukáška otriasla celým východným Slovenskom. (Zdroj: Facebook)

MARGECANY – Východom Slovenska otriasla smutná tragédia. Rodičia malého Lukáška (†2) podcenili situáciu, nechali chlapčeka v aute zaparkovanom neďaleko priehrady Ružín. Z dosiaľ neobjasnených príčin však ich Škoda Felicia skĺzla do jazera, v nej sediace dieťa nestihli vyslobodiť včas. Otec Erik (36), ktorý sa snažil z celých síl dieťa dostať z auta, nakoniec kvôli veľkej hĺbke neuspel. Tragédia je o to smutnejšia, že hlava rodiny má dnes narodeniny, niet však čo oslavovať.

Rodičia Erik a Júlia nechali malého Lukáška spinkať zapnutého v autosedačke na zadnom sedadle, auto bolo zaparkované kúsok od vody. O 21:40 večer sa však Škoda Felicia nečakane zviezla do jazera, celá zmizla pod hladinou spolu s ich synom. V miestach, kde sa nešťastie stalo, je kúpanie zakázané kvôli hlbokému zrázu, preto ani rodičia nič nezmohli, keď sa ich auto so synom začalo rýchlo potápať.

Tragická smrť Lukáška otriasla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Keď záchranári spolu s potápačmi okolo polnoci auto z bahna vytiahli, bolo už príliš neskoro. „Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia, vyšetrovanie prebieha,“ uviedol pre Topky Alexander Szabó, hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Košice. Podľa dostupných informácii, Júlia prišla za manželom, ktorý bol celý deň na rybách, až večer. Zastavila pri brehu, no nezatiahla ručnú brzdu ani nezaradila rýchlosť, preto sa auto pohlo po miernom svahu dole.


Slovenka (30) sa na Balatone takmer utopila: Život jej zachránila pohotová reakcia!


Za normálnych okolností by dnes Erik, Júlia a malý Lukáško spolu s ďalšími dvoma deťmi oslavovali otcove narodeniny, na to však už nikto nemá chuť. Ťažko opísať, čo museli mať obaja rodičia zažiť. Erik sa neúspešne pokúšal syna z auta vyslobodiť, Júlia sa musela celej tragédii len prizerať. 

Priehrada Ružín
Zobraziť galériu (3)
Priehrada Ružín  (Zdroj: Miro Vacula)

Viac o téme: NehodaTragédiaMargecanyAuto v jazere
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu