Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia nevysvetliteľná záhada hroznej smrti Lukáška (†2): Rodičia prehovorili o tragédii

Tragická smrť Lukáška otriasla celým východným Slovenskom. Zobraziť galériu (4)
Tragická smrť Lukáška otriasla celým východným Slovenskom. (Zdroj: Facebook)

MARGECANY – Zdrvení rodičia malého Lukáška (†2), ktorý sa v nedeľu večer utopil v priehrade Ružín pri Margecanoch (okres Gelnica), sa rozhodli prehovoriť a vniesť trochu svetla do tejto smutnej tragédie. Podľa pôvodných odhadov nechala mama Júlia Lukáška spinkať v autosedačke na zadnom sedadle ich Škody Felicie zaparkovanej asi 5 metrov od brehu, no nezatiahla ručnú brzdu. Auto sa následne zviezlo do vody a Lukáško sa utopil. Rodičia však majú inú verziu udalosti.

Otec Erik s manželkou Júliou majú ešte ďalšie dve deti, chlapcov Jurka (8) a Olivera (4), medzi priateľmi a susedmi sú známi ako dobrí rodičia. Preto nikto nechápal, čo sa mohlo v nedeľu asi o 21:30 stať. Júlia, ako zodpovedná matka, údajne nezatiahla ručnú brzdu, ani nezaradila rýchlosť, auto zaparkované kúsok od vody sa preto pomaly zviezlo pod hladinu.

Tragická smrť Lukáška otriasla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Pre denník Plus Jeden Deň však otec Erik, ktorý mal v utorok osláviť svoje 36. narodeniny, uviedol inú verziu. „Nerozumiem, prečo sa auto pohlo, keď manželka nechala zaradenú rýchlosť aj zatiahnutú ručnú brzdu,“ povedal, keď ho odchytili novinári na prechádzke so svojimi synmi a psom. Oči mal pritom plné sĺz. Niet sa čo diviť, nielenže sa musel na synovu smrť pozerať, ale do smrti bude žiť s pocitom, že sa mu Lukáška z potápajúceho auta nepodarilo vyslobodiť.

Ako sa ukázalo, tragédia mohla byť ešte horšia. „Nemal som chuť žiť, chcel som zomrieť so synom. Ale všimol som si, že pod vodou je aj moja žena. Vytiahol som ju a musel som ju chrániť, keďže chcela skočiť späť, aby zomrela tam, kde naše dieťa,“ opísal svoje rozpoloženie nešťastný otec. Najhoršie je, že obaja starší synovia počas celej udalosti spali v stane.

Tragická smrť Lukáška otriasla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Erik bol s nimi totiž celý deň na rybačke, Júlia za nimi prišla s najmladším Lukáškom, podľa všetkého miláčikom celej rodiny, až na večer. Keďže malý počas cesty z Prešova, odkiaľ rodina pochádza, zaspal, rozhodla sa nechať ho pripútaného v detskej autosedačke. Odtiaľ jeho mŕtve telíčko vyslobodili až záchranári. Hasiči a potápači sa snažili auto vytiahnuť z hlbokého bahna asi dve hodiny. Podarilo sa im to až okolo polnoci, to však bolo príliš neskoro.

V miestach, kde sa tragédia stala, je zakázané kúpanie sa. Je to práve preto, že tesne pri brehu je prudký zráz, podľa miestnych rybárov hlboký šesť až osem metrov. Otec teda nemal šancu chlapčeka zachrániť, aj keď sa o to niekoľkokrát pokúšal. Zrejme kvôli tme si rodičia hneď nevšimli, že auto sa pohlo. Keď to zistili, bolo už neskoro. Rozuzlenie prinesie asi až vyšetrovanie. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci usmrtenia.

Na východe zatiaľ povodne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Viac o téme: Dieťa v auteUtopené dieťa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu