Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kameraman, ktorý zmrzačil dcérku Veroniku (3), dostal 10 rokov: Otrasné detaily zverstiev!

Lukáš s dcérkou Zobraziť galériu (4)
Lukáš s dcérkou (Zdroj: FB)

BRATISLAVA - Otrasný prípad týrania len trojročnej Veroniky otriasol Slovenskom ešte minulý rok. Jej otčim Lukáš Solčanský, bývalý kameraman RTVS a TA3, je od prepuknutia tyranskej kauzy vo väzbe. Dievčatku spôsoboval bolesť obzvášť surovým spôsobom. Matka dieťaťa sa len bezmocne a v zúfalstve prizerala. Psychopata dnes odsúdili na desať rokov za mrežami.

„Okresný súd Bratislava II uznal vinným obžalovaného L. S.  zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby a odsúdil ho k trestu odňatia slobody v trvaní 10 rokov so zaradením do Ústavu na výkon tresu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia," informoval hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak. 

Upozornenie. Text nie je vhodný pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy.

Podľa zistení polície, nevlastný otec Veroniku týral od novembra 2013. O prípad sa začala zaujímať po tom, čo dievčatko koncom apríla minulého roku priniesli starí rodičia do nemocnice na Kramároch. O pomoc svojich rodičov poprosila Veronikiny matka, ktorá už nedokázala trpieť partnerovo surové správanie. Sama sa ho však bála. V minulosti bol Lukáš liečený, nebol psychicky v poriadku.

Kameraman, ktorý zmrzačil dcérku
Zobraziť galériu (4)

Podľa lekárskych správ a neskorších znaleckých posudkov dievčatko trpelo neuveriteľnými bolesťami. V čase, keď prišlo do nemocnice, malo už približne sedemdňové otvorené rany po telíčku. Polícia obvinila otčima dievčatka Lukáša Solčanského. "Opakovane týral a fyzicky napádal maloleté dievčatko, dôsledkom čoho mu spôsobil mnohopočetné zranenia, hematómy horných a dolných končatín, defekty kože, ako aj iné zranenia," povedal ešte pred rokom hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff.

Muža posadili do väzby, kde čakal na súdny proces. Vo štvrok sa pred senát nepostavil. Súd pojednával bez jeho prítomnosti. 

Kameraman, ktorý zmrzačil dcérku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Zúfalá Veronikina matka

Obžalovaná matka dievčatka sa počas čítania znaleckých posudkov niekoľkokrát rozplakala. Ako sa vyjadril znalec z odboru psychológie, žena je submisívna a v čase Solčanského krutosti bola pod nátlakom. "Veľmi ľutujem, čo sa stalo," povedala pred senátom so slzami v očiach. "Obžalovanú B.S. uznal OS Bratislava II vinnou z prečinu neprekazenia trestného činu a odsúdil ju k trestu odňatia slobody vo výmere 2 roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 3 roky," doplnil Adamčiak. V súčasnosti navštevuje psychológa. S dievčatkom sa môže stretávať raz za dva týždne, a to len v prítomnosti biologického otca, ktorému je momentálne zverené.

Partneri vychovávali aj dvojičky
Zobraziť galériu (4)
Partneri vychovávali aj dvojičky  (Zdroj: FB)

Otrasné detaily zverstiev

Dievčatko utrpelo následkom surového konania otčima devastačné poranenia. V čase, keď ju starí rodičia priniesli do nemocnice, malo aj plieseň v rozkroku, čo svedčí o nedostatočnej hygiene. Na tváričke boli badateľné stopy po odtlačkoch prstov. Na hlavičke jej chýbali vlásky na ploche päť krát šesť centimetrov, ktoré jej tyran vytrhol. Podľa našich informácií modriny na jej telíčku vznikli údermi tyčovým predmetom, ako je rúčka od metly, či varechy. Otčim ju surovo udieral remeňom a obojkom pre psa. Solčanského krutosť nemala hraníc, dievčatko musí podstúpiť plastickú operáciu zadočka, pretože surovou bitkou jej spôsobil hlboké škaredé rany. Trhliny a plošné jazvy majú hrúbku dva až tri centimetre.   

Psychológ neodporučil ďalší výsluch Veroniky. Dieťatko má doteraz trvajúce psychické následky, ktoré sa prejavujú ako strach z verejnosti a pomočovanie aj cez deň. Veronika je momentálne v starostlivosti svojho biologického otca, ktorý sa o ňu stará a chodí po lekároch. Čakajú na termín plastickej operácie. Dievčatko neustále hľadá bezpečie a ochranu vychovávateliek v škôlke.

Matka sa voči rozsudku neodvolala, v prípade Solčanského nie je rozsudok právoplatný. 


Prečítajte si aj

 Brutálne dobitá Veronika (3) z Bratislavy: Kameraman Lukáš (27) jej vytrhal vlasy a dolámal rebrá!

Beštiálny čin kameramana Lukáša: Veronike (3) hrozí plastika kože, tyranovi maximálny trest!

Dobitá Veronika (3) skončí v detskom domove: Rodina tyrana prehovorila!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu