Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bývalý kameraman Soľčanský si posedí v chládku: Definitívny trest za týranie malej Veroniky!

Lukáš Soľčanský
Lukáš Soľčanský (Zdroj: FB)

BRATISLAVA – Krajský súd v Bratislave dnes definitívne uznal bývalého kameramana Lukáša Solčanského za vinného v prípade týrania trojročnej Veroniky, dcéry jeho družky, a poslal ho za mreže na desať rokov. V tomto prípade tak potvrdil skoršie rozhodnutie Okresného súdu Bratislava II. Rozsudok je právoplatný.

Krajský súd však zrušil rozhodnutie Okresného súdu Bratislava II vo vzťahu k Barbore S., družke odsúdeného. V tomto prípade bude súd prvého stupňa konať a rozhodovať nanovo. Okresný súd pôvodne uznal Barboru S. vinnou z prečinu neprekazenia trestného činu a odsúdil ju k trestu odňatia slobody vo výmere dva roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu tri roky.

Podľa obžaloby Solčanský týral Veroniku minimálne od novembra 2013 do apríla roku 2014. Udieral ju do tváre, varechou a remeňom bil po zadku a chrbte, čím jej spôsobil podliatiny a mnohopočetné pomliaždenia v oblasti tváre, ruky či hrudníka. Dievčatku mal vytrhnúť vlasy a lekári dokonca zvažujú plastiku kvôli odumretiu kože na časti tela dievčatka.

Solčanský sa bránil predovšetkým tvrdením, že ku skutku sa pôvodne priznal, aby chránil svoju družku Barboru. Poukazoval na poľahčujúce okolnosti, ktoré podľa jeho názoru prvostupňový súd nezohľadnil v podstatnej miere. Podľa neho išlo najmä o to, že sa ku skutku priznal, spolupracoval s políciou a v minulosti nebol trestaný.

„Myslím, že sa to dalo očakávať,“ okomentoval odsúdený výšku trestu. Zrušenie rozsudku súdu prvého stupňa týkajúce sa jeho družky Barbory považuje za mrzuté. Solčanský pracoval ako kameraman pre viaceré televízie na Slovensku. Pred Okresný súd Bratislava II sa opäť postaví Barbora S., družka odsúdeného a matka týranej Veroniky. Súd bude musieť okrem iného zopakovať výsluch obžalovanej.

Viac o téme: Lukáš Soľčanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu