Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rozzúrený rotvajler útočil na Zemplíne: Júlii (57) z tela vyhrýzol časti mäsa!

Miesto, kde bol pes uviazaný a syn dohrýzenej ženy Zobraziť galériu (2)
Miesto, kde bol pes uviazaný a syn dohrýzenej ženy (Zdroj: foto: tv joj)

ZEMPLÍN – Nepredstaviteľný šok zažila Júlia (57), ktorá bola so svojimi priateľmi na prázdninách. Z nepochopiteľných príčin na ňu zaútočil rozzúrený pes. Rotvajler sa do tela ženy zahryzol a doslova z nej povytrhával desaťcentimetrové kusy mäsa. Žena je v nemocnici vo vážnom stave.

Incident sa odohral v nedeľu doobeda na Zemplíne. Košičanka tam bola na dovolenke. Práve sa prechádzala v záhrade chalupy, keď na ňu zaútočil rotvajler.   

Strhla sa krvavá drám. Pes bezbrannej žene doslova vyhrýzol  z nohy, stehna a brucha desaťcentimetrové kusy kože. Na tele jej ostali hlboké rany. "Keď som počul, že sa niečo deje, dobehli sme na miesto s kamarátom. Pes zaútočil aj na nás," hovorí syn napadnutej. Ako pokračuje v hrozivých opisoch, do psa kopol, pretože mame hrýzol nohy. Podľa jeho slov bol pes ako zmyslov zbavený.  

Ako informuje Tv Joj, pes patril vajdovi z osady. Zaútočil aj na jeho dcéru, preto ho chcel nechať utratiť. Neurobil tak, preto ho vyviezol preč a nechal voľne pobehovať. Nad psom sa zľutoval ženin sused a nechal si ho. "Privolal som ho ku mne, vravel som, poď sem a prišiel ku mne, pohladkal som ho a nebol taký nervózny," povedal.  

Osvojovať si zvieratá, najmä takého plemená, odborníci neodporúčajú. "Osvojovať psov odporúčam jedine cez útulky zvierat, keď pes bude zavakcinovaný a bude vyšetrená aj povaha zvierat," vysvetľuje veterinár Valér Bodnár pre televíziu.

Rozzúrený rotvajler útočil na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Po hrozivom útoku skončila Košičanka v trebišovskej nemocnici, jej stav je vážny. Ako povedal syn, najkritickejších bude prvých päť dní. Dobu liečenia odhadujú lekári na dva mesiace.    

Terajší majiteľ rozzúreného rotvajlera upokojil a išiel s ním k veterinárovi. Tam ho utratili. "Teraz veľmi ľutujem, že som ho zobral, ale mohlo sa stať, že keď ho nechám na ceste, tak pohryzie niekoho druhého," povedal.

Po nešťastnom incidente veterinár pripustil, že dôvodom agresívneho útoku mohlo byť bránenie si vlastného teritória a jedla.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu