Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Agresívny pes pohrýzol svoju majiteľku, policajti ho museli zastreliť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Tržné zranenia utrpela 44-ročná žena v nedeľu večer (10.8.) v košickej mestskej časti Krásna, keď ju na dvore na Edisonovej ulici napadol a pohrýzol jej pes, kríženec rotvajlera s ovčiakom.

Na mieste po 21.30 h zasahovali privolaní policajti a pracovníci Rýchlej zdravotnej pomoci. Agresívneho psa museli policajti zneškodniť služobnou zbraňou, informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Žena mala tržné rany na ruke, bruchu i nohe. Lekár záchrannej služby rozhodol, že ju treba okamžite previezť do nemocnice. "Počas prevozu ženy k vozidlu záchrannej služby začal pes napádať policajtov i lekára. Vzhľadom na to, že bol bezprostredne ohrozený život a zdravie zakročujúcich policajtov, lekára i napadnutej ženy, policajti použili na zneškodnenie útočiaceho psa v zmysle zákona služobnú zbraň," uviedla Mésarová. Na psa trikrát vystrelili z brokovnice. 

Dôvod, prečo pes napadol ženu, nie je známy. Použitím zbrane nedošlo podľa policajnej hovorkyne k zraneniu osôb, ani k inej škode na majetku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu