Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Podivná smrť v trnavskom hoteli pre psov: Nášho Frankieho nechali v koterci uvariť zaživa!

Psík Frankie Zobraziť galériu (3)
Psík Frankie (Zdroj: Foto: Facebook)

TRNAVA - Majitelia len dvojročného psíka Frankieho sú otrasení. Potrebovali ho na pár dní povarovať, tak ho odniesli do psieho hotela Petshop v Trnave. Po návrate sa však dozvedeli zdrvujúcu správu. Ich milované zvieratko v hoteli uhynulo.

"Náš milovaný člen rodiny bol utýraný obzvlášť závažným spôsobom v psom hoteli, kým sme boli s priateľom na dovolenke! Nebolo o neho postarané a v tých horúčavách bol doslova uvarený v psom koterci!" vyznala sa Ivana na sociálnej sieti. S priateľom Maximiliánom išli na dovolenku, preto potrebovali psíka postrážiť. Umiestnili ho do psieho hotela v Trnave s presvedčením, že o neho bude postarané.

Ako vlastníci psíka uviedli, počas dní, keď s Frankiem neboli, pokúšali sa s majiteľom spojiť a kontaktovať ho, aby sa uistili, že je psík v poriadku a že mu nič nechýba. Ten však nereagoval. Po návrate z dovolenky prvé kroky Maximiliána a Ivany smerovali do psieho hotela. Tam sa však dozvedeli zdrvujúcu správu. Ich milovaný Frenkie uhynul.

"Frankie zomrel na zlyhanie pľúc a následné udusenie krvou! To, ako sa cítime, je neopísateľné! Stratili sme naše dieťa a nikto a nič nám ho už nevráti! Frankie, odpusti nám, milujeme ťa navždy! Spinkaj sladko bábätko naše!" približuje Ivana. Podľa majiteľov sa psík uvaril zaživa, pretože počas víkendu boli vysoké teploty a americký buldog Frankie mal byť vo výbehu bez vody.

Podivná smrť v trnavskom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Majiteľ psieho hotela vidí situáciu inak

"K nám bol psík dovezený s upozornením, že je agresívny a že by mal byť v koterci, nie v priestore s inými psami. Pár si vybral jeden zo štyroch kotercov," hovorí majiteľ Petshop Trnava Mikuláš Santner a dodáva: "Psík bol dovezený s odretými lícami, ktoré mu vraj natrhla domáca pitbulka a s antibiotikami a masťou. Nebolo podané vysvetlenie, či trpí nejakými problémami, či má vrodenú chybu alebo či má nejaké iné rany po zápase s pitbulkou."

Ivana s Maximiliánom kontrujú."Majiteľ Petshop v Trnave argumentoval, že sme im priniesli chcípáka, aby tam skapal a vysúdili sme peniaze! Takto doslovne! Nám však o žiadne peniaze nejde! Prekrútil všetko, čo bolo povedané! Psík bol vo veľmi dobrej fyzickej forme a zdravý! Mal len dva roky," vysvetľuje majiteľka.

Santner však tieto tvrdenia popiera."Z našej strany došlo k riadnej starostlivosti, čo sa stalo, nás mrzí. Nevieme zachrániť psíka, ktorý v noci zomrie a nevieme mu vrátiť život," hovorí a dodáva: "Majitelia dostali možnosť vyrovnania a majú možnosť dať psíka pitvať, aby pitva preukázala príčinu zlyhania. Osobne sme však toho názoru, že majitelia vedeli o zdravotných problémoch tohto psíka a prinesený bol zámerne, aby následne mohli požadovať formou vyhrážok a vydierania sumu 10 tisíc eur, čo aj urobili."

"Je záhadné, prečo niekto z Bratislavy prinesie psíka do Trnavy a ten do štyroch dní zomrie. S odstupom času sa vynárajú otázky, kde zostala pittbulka, keď bulldog išiel do hotela? Asi vedeli, že má problémy a také teplo by nevydržal, tak prečo nás na to neupozornili?" pýta sa majiteľ psieho hotela a dodáva, že priestor, v ktorom bol umiestnený, je v tieni, nie na priamom slnku a pravidelne ho ochladzovali. O tom majú svedčiť aj mokré stopy, ktoré je badať pred kotercom.

Koterec so psíkom a miskou vody, majitelia tvrdili, že Frankie bol bez vody
Zobraziť galériu (3)
Koterec so psíkom a miskou vody, majitelia tvrdili, že Frankie bol bez vody  (Zdroj: Foto: MS)

"Hliadka bola privolaná pre slovný konflikt medzi dvoma mužmi bez fyzického napádania. Predmetom sporu mal byť uhynutý pes. Polícia udalosť preveruje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," informovala trnavských policajtov Martina Kredatusová.

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu