Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Brutálne dobitá Veronika (3) z Bratislavy: Kameraman Lukáš (27) jej vytrhal vlasy a dolámal rebrá!

Lukáš s Veronikou, ktorú týral podľa polície už od novembra minulého roka Zobraziť galériu (4)
Lukáš s Veronikou, ktorú týral podľa polície už od novembra minulého roka (Zdroj: FB)

BRATISLAVA – Bratislavou otriasol v týchto dňoch hrôzostrašný prípad plný detského zúfalstva. Za nepochopiteľný čin týrania iba trojročného dievčatka je zodpovedný kameraman RTVS a TA3 Lukáš Solčanský, ktorý ju v pondelok večer brutálne napadol. Ten už dlhšie trpel psychickou poruchou, ktorá mala viesť práve k otrasnému činu, k akému by sa uchýlilo iba zviera v ľudskej koži. Spolu s ním už polícia obvinila aj matku Veroniky (3) Barboru (28).

Celý incident sa odohral v jeho byte v pondelok podvečer. Dieťa museli po útoku odviesť na Kramáre, kde ho okamžite ošetrili. Šokovaní lekári konštatovali, že trojročná Veronika, ktorá sa útoku agresívneho otčima nemohla nijako brániť, mala okrem vytrhaných vlasov aj polámané rebrá . Celé telo mala navyše posiate modrinami. Jej zranenia si vyžiadajú minimálnu dobu liečenia vyše mesiac. Podľa odborníkov všetko naznačuje tomu, že bola dlhodobo týraná a pondelková bitka bola už len poslednou kvapkou brutality. Hospitalizáciu potvrdila aj hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave Dana Kamenická. „Vzhľadom k citlivosti prípadu sa nebudeme k nemu vyjadrovať,“ uviedla pre Topky. Portál noviny.sk priniesol informáciu, že dievčatko držia lekári v umelom spánku. Údajne našli aj veľké rany na zadočku.

Brutálne dobitá Veronika (3)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Polícia Lukáša obvinila

Prípad už rieši aj polícia. Lukáša zatkli v utorok. Dnes ho podľa bratislavského policajného hovorcu Michala Szeiffa obvinili  zo zločinu ublíženia na zdraví a zločinu týrania blízkej a zverenej osoby.  „27-ročný Lukáš z Bratislavy obvinil na základe dôkaznej situácie vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II. Menovaný od presne nezisteného času, pravdepodobne od mesiaca November 2013, opakovane fyzicky týral a napádal maloleté dieťa, dôsledkom čoho mu spôsobil mnohopočetné zranenia, hematómy horných a dolných končatín, defekty kože ako aj iné zranenia,“ uviedol Szeiff.  

Brutálne dobitá Veronika (3)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Väzenie hrozí aj matke

Spolu s Lukášom však policajti obvinili aj jeho družku 28 ročnú Barboru. „Menovaná aj napriek vedomosti, že maloleté dieťa má mnohopočetné zranenia, mu potrebnú zdravotnú starostlivosť odopierala, čím mu spôsobila fyzické a psychické utrpenie,“ dodal policajný hovorca. Kameraman žil v spoločnej domácnosti s družkou Barbarou a jej dcérkou Veronikou, ktorú mala z prvého vzťahu. Okrem nej vychovávali spoločne aj dvojičky - chlapca a dievčatko, ktoré mal Lukáš s predchádzajúcou partnerkou.

Liečil sa na psychiatrii

Brutálne dobitá Veronika (3)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Podľa našich informácií sa Lukáš liečil, keďže dlhodobo trpel psychickou chorobou. Bol agresívny, a preto bral údajne aj lieky. Tie však podľa vyjadrení jeho spolupracovníkov posledných týždňoch vysadil, čo mohlo spôsobiť nezvládnutie situácie z jeho strany. V rozhovore pre mesačník Zdravie na jeseň minulého roka priznal, že lieky z času na čas vysadil, lebo sa po nich cítil ako zdrogovaný. Priznal aj psychické problémy, ktoré sa mali začať z ničoho nič, keď stál v kolóne s autom. „Zrazu som mal pocit, že zomriem,“ prezradil. Diagnostikovali mu panickú chorobu. So svojimi rodičmi sa nerozpráva  odkedy od nich odišiel. Nevideli ani vnúčatá. Z detstva si pamätá to, aký bol jeho otec despota.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu