Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zázrak: Úradne štyri roky mŕtveho Slováka dnes našli v okolí Uherského Hradišťa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Česká cudzinecká polícia našla v okolí Uherského Hradišťa Slováka, ktorý tam pomáhal so stavbou cirkusového stanu a nedokázal sa legitimovať. Obrovské prekvapenie prinieslo pátranie po jeho identite, pretože sa zistilo, že v SR je muž úradne štyri roky po smrti. Informáciu priniesol dnes internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu zlínskej polície Petra Jaroša.

Podľa jeho slov pátranie slovenských kolegov ukázalo, že muža ešte v roku 2010 vyhlásili v SR úradne za mŕtveho. Preukázať, že ide o skutočne tú istú osobu, nebola pre policajtov z cudzineckej polície jednoduchá úloha. Technici kriminálnej polície mu odobrali daktyloskopické odtlačky prstov, pripravili jeho fotodokumentáciu a odobrali aj vzorky DNA.

Napokon k potvrdeniu jeho identity a vylúčeniu možnosti, že ide o zosnulú osobu, poslúžili dve fotografie. Prvá z nich bola v policajnej evidencii slovenských orgánov, druhá bola aktuálnym portrétom muža, uviedol podrobnosti hovorca. Na základe špeciálnej kriminalistickej metódy konštatovali v Zlíne potom stopercentnú zhodu oboch osôb zobrazených na záberoch.

Slovenského občana čaká teraz vo vlasti náročný proces znovuzískania vlastnej úradnej identity, dodáva server.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu