Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Toto je dôvod žiarlivostnej scény: Muž, kvôli ktorému starosta postrelil manželku!

Starosta žiarlil na Milana (vľavo) Zobraziť galériu (3)
Starosta žiarlil na Milana (vľavo) (Zdroj: Tv Markíza, FB)

TRENČÍN - Chorobná žiarlivosť v kombinácii s alkoholom takmer viedla k tragédii. Starosta obce Višňové Jaroslav Bača, ktorý v sobotu postrelil manželku Janku, na súde prezradil, prečo útočil. Manželke vraj nechcel ublížiť, no rozčúlili ho jej pohľady na mladšieho muzikanta Milana. Ten po dráme na oslave prehovoril o tom, ako starosta na Janku chorobne žiarlil.

Na sobotňajšiu oslavu 60-tky, po ktorej starosta namieril zbraň na manželku, bol pozvaný aj ich dlhoročný priateľ a muzikant Milan. Na zábavu prišiel v dobrej nálade a dokonca sa ponúkol, že kamarátom na zábave zahrá zadarmo. To však ani len netušil, akú bude mať jeho prítomnosť na oslave krvavú dohru.

Podľa Milana, ktorý Janku poznal ešte pred sobášom so starostom, oslava prebiehala v pokojnom duchu. Hádka medzi manželmi vypukla až doma. Pred tým, ako Jaroslav na Janku dvakrát vystrelil, vyčítal jej pohľady práve na Milana. „On je chorobne žiarlivý. Pritom nemal dôvod. Zrejme dostal nejaký skrat. Z toho, čo sa stalo, som doteraz vykoľajený,“ povedal pre Plus jeden deň ľudový zabávač.

Zabávač Milan, kvôli ktorému starosta vytiahol zbraň na manželku.
Zobraziť galériu (3)
Zabávač Milan, kvôli ktorému starosta vytiahol zbraň na manželku.  (Zdroj: Tv Markíza, FB)

Aj Jankin brat František krátko po krvavej dráme tvrdil, že za útokom je jednoznačne starostova žiarlivosť. "Prekážalo mu aj to, že sa Janka rozpráva s nejakým mužom,“ prezradil. Jaroslav je podľa neho mužom dvoch tvárí. Pokiaľ je triezvy, je pokojný a zdvorilý. Ako náhle si však vypije, zmení sa na chorobného žiarlivca.

Milujem ju, nech mi odpustí

Starosta Jaroslav sa v pondelok postavil pred okresný súd v Trenčíne, ktorý rozhodol o jeho ponechaní vo väzbe. Obvinený muž prišiel na pojednávanie zlomený a v slzách. Za svoj čin sa neustále ospravedlňoval a tvrdil, že manželke v žiadnom prípade nechcel ublížiť. "Poviem manželke, že ju veľmi milujem, nech mi odpustí. Všetkých veľmi ľúbim, anjelik môj zlatý. Tá žiarlivosť.. Prepáčte," citovala slová zroneného starostu Tv JOJ.

Starostova manželka Janka mala šťastie, že útok prežila.
Zobraziť galériu (3)
Starostova manželka Janka mala šťastie, že útok prežila.  (Zdroj: Tv Markíza, FB)

Zároveň však priznal, že strieľal zo žiarlivosti na mladšieho muža, s ktorým sa Janka na oslave zabávala. Za obvinenie z pokusu o vraždu mu hrozí až 25 rokov za mrežami.

Starosta Jaroslav vystrelil na manželku Janku krátko po tom, čo sa obaja vrátili z oslavy domov. Najprv jej vyčítal pohľady na mladšieho muža, potom vytiahol zbraň a dvakrát jej strelil do hrude. Len tesne minul srdce. Postrelená žena si ešte stihla sama zavolať pomoc. Polícia na mieste zadržala starostu, záchranári zranenú Janku previezli do nemocnice. Bola v ohrození života, no jej stav už je stabilizovaný. Jaroslavovi po útoku v dychu namerali 1,71 promile, vypočuli ho a odviedli do policajnej cely.   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu