Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Starosta Jaroslav (57) sa pokúsil zavraždiť manželku (50): Pustili ho, ona sa bojí o život!

Kvôli mužovi vľavo starosta vstrede útočil Zobraziť galériu (3)
Kvôli mužovi vľavo starosta vstrede útočil (Zdroj: Tv Markíza, FB)

TRENČÍN – V marci tohto roka otriasol Slovenskom prípad streľby starostu obce Višňové Jaroslava Baču (Smer), ktorý zo žiarlivosti obrátil zbraň proti manželke Janke. Polícia muža obvinila z pokusu o vraždu, no nedávno ho prokuratúra obvinenia zbavila kvôli údajnej duševnej chorobe. Momentálne je v ústavnej liečbe, no manželka sa bojí o svoj život.

"Nakoľko trestné konanie nie je právoplatne skončené, nie je možné sa k prípadu vyjadriť," povedal zastupujúci hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Vlastimil Krokvička.  

Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania nebol Bača, v čase keď skutok spáchal, trestne zodpovedný. Podľa znalcov bol nepríčetný. 

Ako informuje denník Sme, pod starostovo zrušenie obvinenia sa podpísala trenčianska prokurátorka Monika Piknová. Zároveň nariadila muža okamžite prepustiť z väzby a poslať na liečenie.  

Starosta Jaroslav Bača
Zobraziť galériu (3)
Starosta Jaroslav Bača  (Zdroj: foto: archiv)

Jaroslav je momentálne umiestnený v ústavnej liečbe na psychiatrii vo Veľkom Záluží. Miesto však nie je podľa starostovej manželky primerane chránené. Janka sa bolí o svoj život. "Miesto nie je dostatočnou zárukou mojej bezpečnosti“, povedala pre denník a dodala, že vyšetrovanie považuje za zmanipulované.  

Na Obecnom úrade v obci Višňové aktuálne šéfuje zastupujúci starosta Pavol Hluchý, Jaroslav Bača nie je zbavený funkcie. Ak by mu obvinenie nezrušili a vinu by dokázali, hrozilo by mu pre pokus o vraždu až 25-ročné väzenie.  

Starostova manželka Janka
Zobraziť galériu (3)
Starostova manželka Janka  (Zdroj: Tv Markíza, FB)

Prípad sa stal v marci

Polícia ešte v polovici marca tohto roku obvinila 57-ročného starostu obce Višňové Jaroslava Baču z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. V sobotu 15. marca neskoro v noci postrelil svoju 50-ročnú manželku Janku (50). Obaja sa vrátili z oslavy domov, po hádke na ňu vytiahol zbraň, ktorú mal v legálnej držbe. Zo žiarlivosti jej vyčítal pohľady na mladšieho muža a potom útočil. Ženu zasiahol dvoma ranami do hrude, utrpela život ohrozujúce zranenia a bola hospitalizovaná v nemocnici. Len tesne minul srdce. Zranená žena si stihla sama zavolať pomoc.

Policajti zadržali starostu na mieste, po útoku mu v dychu namerali 1,71 promile, vypočuli ho a odviedli do policajnej cely.   

 


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu