Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Pozadie streľby starostu na manželku Janku: Rany do hrude pre pohľady na iného!

Jaroslav strieľal po manželke v tomto dome
Jaroslav strieľal po manželke v tomto dome (Zdroj: TV MARKÍZA)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Bola za tým žiarlivosť? Obcou Višňové (okres Nové mesto nad Váhom) sa uprostred sobotňajšej noci ozvali dva výstrely. Vychádzali z rodinného domu starostu Jaroslava (57), ktorý namieril zbraň a vypálil na manželku Janku (50), pričom len tesne minul jej srdce. Motív je podľa príbuzných jednoznačný. Jaroslav na Janku neprimerane žiarlil a útok mal byť pomstou za udalosti z osudnej noci.

K streľbe došlo počas rodinnej oslavy 60-tky Jankinho brata a starostovho švagra Františka. Všetci sa do neskorej noci zabávali v miestnej krčme, keď Janka okolo 23:00 vzala domov postihnutého brata, o ktorého sa stará. Za chvíľu za ňou prišiel aj starosta Jaroslav a údajne jej vyčítal pohľady na muzikanta počas oslavy.

Po hádke vytiahol zbraň, namieril na Janku a dvakrát vystrelil. Postrelená žena si ešte stihla sama zavolať pomoc. Policajti, ktorí prišli na miesto ako prví, ju našli sedieť na sedačke v obývačke. Krátko na to dorazili aj záchranári, Janke poskytli prvú pomoc a previezli ju do nemocnice. Na dvore rodinného domu potom policajti spozorovali starostu, ako sa opiera o auto . "Prišli k nemu a vykonali mu bezpečnostnú prehliadku. Následne ho obmedzili na osobnej slobode," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Zatiaľ čo starostu, ktorému v dychu namerali 1,71 promile, vypočúvali, jeho žena v nemocnici bojovala o život. „Bola v ohrození života, momentálne je jej stav stabilizovaný. Budeme reagovať na prípadnú zmenu jej zdravotného stavu," povedal pre Tv Markíza primár úrazovej chirurgie Marcel Mišák. Jaroslav si Janku vzal len pred dvoma rokmi. Na miestnych pôsobili ako zaľúbený pár a to, čo sa v dome odohralo, si nevedia vysvetliť.

Žiarlivosť, žiarlivosť a ešte tretíkrát žiarlivosť

Jankin brat František však v tom má jasno. Za útokom podľa neho nebol alkohol, ale neprimeraná žiarlivosť. „Ja to jednoznačne, už aj na základe predchádzajúcich skúseností a faktov, vidím úplne jednoznačne - žiarlivosť. Žiarlivosť a možno ešte tretíkrát žiarlivosť," tvrdí presvedčene. Policajný vyšetrovateľ hneď na druhý deň obvinil starostu z pokusu o vraždu.

Za streľbu na manželku mu v prípade dokázania viny hrozí 20 až 25-ročný trest. Polícia ďalšie okolnosti ako aj presný motív činu naďalej vyšetruje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu