Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Bodka za incidentom na diskotéke: Za brutálnu bitku iba podmienečné tresty

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Tresty dva roky odňatia slobody podmienečne za ublíženie na zdraví a výtržníctvo potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre dvoch bývalých príslušníkov Súkromnej bezpečnostnej služby (SBS) Alfa Security z Banskej Bystrice.

Podľa verdiktu Ladislav Rožek a Ivan Barcaj skutky spáchali ako privolaní príslušníci SBS ešte v auguste 2008 v Night Clube v Pliešovciach, kde sa na diskotéke zabávala skupina profesionálnych vojakom z blízkeho výcvikového priestoru Lešť.

Spolu s Rožekom a Barcajom sa na zásahu zúčastnil aj ďalší príslušník Alfa Security Jozef Žiak. Podľa rozsudku zásahové komando privolal spolumajiteľ klubu, pretože vojaci boli údajne hluční, obťažovali hostí a rozbíjali poháre a na výzvu majiteľa nereagovali. Rožek, Barcaj a Žiak pri zásahu voči vojakom použili neprimerané zákroky a násilie pomocou obuška a drevenej palice zvanej tomfa, pričom trom spôsobili otras mozgu, zlomeniny kostí a ťažké zranenia iných častí tela. Trojicu Okresný súd vo Zvolene odsúdil trestným rozkazom, voči ktorému odpor podali iba Rožek a Barcaj. 

Zvolenský súd preto vytýčil hlavné pojednávanie, na ktorom Rožeka a Barcaja uznal za vinných z ťažkej ujmy na zdraví a z výtržníctva. Za to im uložil dvojročné podmienečné tresty. Obaja sa odvolali s tvrdením, že sú nevinní, ale Krajský súd v Banskej Bystrici ich dôvody neakceptoval a prvostupňový rozsudok potvrdil. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu